Εύσημα και αναγνώριση των παρεμβάσεων Μενέντεζ από τον Κύπριο ΥΠΑΜ: Πολύ σημαντική η στήριξη Μενέντεζ, οι παρεμβάσεις του είναι πολύ σωστές και ορθολογικές”

epa09493503 en. Robert Menendez (D-NJ) questions Treasury Secretary Janet Yellen and Federal Reserve Chairman Jerome Powell during a Senate Banking, Housing and Urban Affairs Committee hearing on the CARES Act, at the Hart Senate Office Building in Washington, DC, USA, 28 September 2021. The hearing examined the effects and results of the Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act, also known as the CARES ACT. EPA/KEVIN DIETSCH / POOL




Θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη από τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, οι παρεμβάσεις του οποίου είναι πολύ σωστές και ορθολογικές, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

Και αναμένουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα επιτρέψουν στην Τουρκία, όσο υπάρχει αυτός ο αναθεωρητισμός και όλη αυτή η ρητορική εναντίον τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας να εξοπλιστεί, εφόσον βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και του διεθνούς δικαίου, όσο και του δικαίου της θάλασσας από πλευράς Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του, ο κος Πετρίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τον απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αμυντική συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με άλλα κράτη, αλλά και στις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ότι θα μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία και πως η πώληση μπορεί να απελευθερωθεί «αν και μόνο αν η Τουρκία εγκαταλείψει την επιθετική της στάση έναντι τόσο της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κύπρου, όσο και άλλες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι αντίθετες στα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας ασφάλεια», ο κος Πετρίδης ανέφερε πως «η τουρκική προκλητικότητα είναι εδώ και βλέπουμε ότι θα παραμείνει άρα προσαρμοζόμαστε και εμείς ανάλογα. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θετικός αντίκτυπος από τους εξοπλισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, είμαστε και εμείς στη διαδικασία εκσυγχρονισμού. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η ΚΔ οφείλει ως ημικατεχόμενη πατρίδα να έχει τους ανάλογους εξοπλισμούς και τεχνολογία για θέματα αποτροπής. Προχωράμε στην υλοποίηση προγραμμάτων, έχουμε αντλήσει αρκετά κεφάλαια προς τον τομέα των εξοπλισμών, έχουμε υπογράψει αρκετές συμβάσεις που αφορούν εξοπλισμούς και βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης».

Συνεργαζόμαστε με διάφορες χώρες εντός και εκτός της ΕΕ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο κος Πετρίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία με την Ελλάδα, καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο όφελος που προκύπτει για την Κύπρο από τις συνεργασίες με κράτη της περιοχής σε ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Μ. Καλογεράκη
Κύπρος Λευκωσία 

Και έκτη σύλληψη από την αστυνομία για τα επεισόδια στο μνημόσυνο του Γρίβα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: