Δεν λέει αλήθεια ο Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Τουρκία για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Secretary Antony Blinken with foreign minister of Turkey Mevlut Cavusoglu as part of the U.S.-Turkiye Strategic Mechanism. Φωτογραφία Secretary of State, @Secretary Antony Blinken, @SecBlinken




Οι Ηνωμένες Πολιτείες σηματοδότησαν αυξανόμενη ανυπομονησία με την Τουρκία σχετικά με την αντίστασή της στην επικύρωση της επέκτασης του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, γράφει στο πρακτορείο Bloomberg η Courtney McBride.

Το δημοσίευμα διαψεύδει τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έγινε συζήτηση σε συνδυασμό με την αγορά των F-16.

«Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους εναπομείναντες συμμάχους να επικυρώσουν γρήγορα την ένταξη των δύο χωρών», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις (Ned Price) σε έναν απολογισμό μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken) και του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Pekka Haavisto.

Χρησιμοποίησε παρόμοια γλώσσα, συνοψίζοντας μια συνομιλία μεταξύ του κ. Blinken και του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών Tobias Billstrom.

Οι κλήσεις ακολούθησαν τη συνάντηση του Blinken την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες διαθέτουν προηγμένες ένοπλες δυνάμεις που ήδη συνεργάζονται με μέλη του ΝΑΤΟ και αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι θα ενσωματωθούν γρήγορα και θα ενισχύσουν τη συμμαχία.

ΠΗΓΗ: BloombergUS Steps Up Pressure on Turkey to Ratify NATO’s Nordic Expansion 

Εάν η Τουρκία μπλοκάρει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, το ΝΑΤΟ θα διώξει την Τουρκία;

 Η Τουρκία -μόνη από όλα τα μέλη- επιβραδύνει τη ζωτική ευκαιρία να συμμετάσχει η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ. Είναι καιρός να σταματήσουμε αυτή την άσκηση μονομερούς παρεμπόδισης.

Η τουρκική επιφυλακτικότητα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ένα δώρο σε έναν αποτρόπαιο εγκληματία πολέμου, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνεται μεταξύ άλλων σε άρθρο γνώμης του James Stavridis στο Bloomberg.

ΠΗΓΗ: Bloomberg – If Turkey Blocks Sweden and Finland, Will NATO Boot Turkey?

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι …”ανακάλυψαν” ότι ο Μενέντεζ “έμεινε μόνος του”!!! Ρεπορτάζ για γέλια: Όλοι, εκτός του γερουσιαστή, υπέρ της Τουρκίας!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: