Αποκύημα της φαντασίας του Κρεμλίνου οι 600 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από πυραυλική επίθεση: Προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση [videos]

Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στην βομβαρδισμένη περιοχή και ανέβασε φωτογραφία ενός εκ των κτιρίων στο Κραματόρσκ, διερωτώμενος γιατί δεν υπάρχουν ίχνη “κόλασης” με 600 νεκρούς ενώ ούτε καν ένα ασθενοφόρο δεν έχει σπεύσει στην περιοχή.




Την επιθυμία του πραγματικότητα… φαίνεται πως έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα ότι από μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πόλη Κραματόρσκ σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί στρατιώτες.

Η επίθεση, αντίθετα, φαίνεται να προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά δεν κατέστρεψε κτίρια και δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες, όπως δήλωσε  αυτόπτης μάρτυρας του Reuters, μετά τον ισχυρισμό της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει μάλιστα ότι η επίθεση στις εγκαταστάσεις που  στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ήταν αντίποινα για την ουκρανική επίθεση που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε στρατιωτική ακαδημία στην πόλη Μακίιβκα στην περιοχή του Ντονέτσκ,  στην διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πάνω από 80 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με τη Μόσχα και πάνω από 400 σύμφωνα με το Κίεβο.

Σημειώνεται πως εκείνη η επίθεση που είχε συμπέσει χρονικά με το πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα του Πούτιν, είχε προκαλέσει τεράστια κριτική ακόμη και από σφοδρούς υπερασπιστές του Κρεμλίνου και είχε αναγκάσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να δηλώνουν ότι διεξάγεται έρευνα και οι υπεύθυνοι “θα τιμωρηθούν”.

Παρότι οι Ρώσοι προφανώς επιζητούν μια θεαματική ρεβάνς,  ρεπόρτερς του πρακτορείου Reuters επισκέφτηκαν τους δύο πανεπιστημιακούς κοιτώνες όπου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει ότι στεγάζονταν προσωρινά Ουκρανοί στρατιώτες κοντά στην πρώτη γραμμή του πολέμου τη στιγμή της ολονύκτιας επίθεσης, και κανένας από τα δύο δεν φάνηκε να έχει χτυπηθεί άμεσα από πυραύλους ή να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Δεν υπήρχαν καν εμφανή σημάδια ότι στρατιώτες ζούσαν εκεί, ούτε κανένα σημάδι από πτώματα ή ίχνη αίματος.

  • Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κραματόρσκ, Αλεξάντερ Γκοντσαρένκο, επλήγησαν από τα ρωσικά πυρά δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, οκτώ πολυκατοικίες και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Όπως επισημαίνει το βρετανικό SkyNews, επικαλούμενο πηγές στο Κραματόρσκ, η “αναφορά του Υπουργείου Άμυνας για μια μαζική αεροπορική επιδρομή που σκότωσε 600 Ουκρανούς στρατιώτες είναι σχεδόν σίγουρα μια τρομακτική αναλήθεια. Αλλά για τη Ρωσία δεν έχει σημασία. Ως έργο παραπληροφόρησης είναι εκεί έξω και θα λειτουργήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κεντρικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων” στον ρωσικό πληθυσμό που δυσανασχετεί.

Ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός στρατιωτικός διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επίθεση σε στρατώνες στο Κραματόρσκ, τονίζοντας ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί «δεν αντιστοιχούν στην αλήθεια».

«Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν πλήγματα ακριβείας» είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο Suspilne ένας εκπρόσωπος της «Ανατολικής» διοίκησης του ουκρανικού στρατού, ο Σέρχιι Τσερεβάτι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για προπαγάνδα της Ρωσίας απέναντι στις επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Reuters
Κραματόρσκ, Ukraine

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: