Το Κρεμλίνο προσφέρει στρατιωτική στήριξη σε Ιράν και Βόρεια Κορέα με αντάλλαγμα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Βρετανίδα Πρέσβειρα Barbara Woodward μιλάει κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών EPA, Peter Foley




Η Ρωσία προσπαθεί να αγοράσει πιο προηγμένα όπλα από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα και προσφέρει «άνευ προηγουμένου στρατιωτική υποστήριξη σε αντάλλαγμα», προειδοποίησε η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ.

Η Μπάρμπαρα Γούντγουορντ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι η Μόσχα προσπαθούσε να προμηθευτεί όπλα διότι έχουν μειωθεί τα αποθέματά της. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που προέρχονται από το Ιράν για να «σκοτώσουν αμάχους και να στοχεύσουν παράνομα πολιτικές υποδομές» στην Ουκρανία, δήλωσε η κα Γούντγουορντ.

«Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία προσφέρει στο Ιράν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο στρατιωτικής και τεχνικής υποστήριξης. Ανησυχούμε ότι η Ρωσία σκοπεύει να παράσχει στο Ιράν πιο προηγμένα στρατιωτικά συστήματα, τα οποία θα επιτρέψουν στο Ιράν να ενισχυθεί σημαντικά», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, η κυρία Γούντγουορντ τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «σχεδόν βέβαιο ότι η Ρωσία επιδίωκε να προμηθευτεί όπλα από τη Βόρεια Κορέα [και] άλλα κράτη που υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις, καθώς τα πλεονάζοντα αποθέματά τους μειώνονται αισθητά».

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανότατα παρέλαβε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-131 και 136, ενώ έχουν γίνει και σχετικές αναφορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες για επιθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν τα προαναφερθέντα συστήματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους εξέφρασαν ανησυχία για μια «στρατιωτική συνεργασία μεγάλης κλίμακας» μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την ως «επιβλαβή» για την Ουκρανία, για τους γείτονες του Ιράν αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες mail online

Ο μεσαίωνας των Ταλιμπάν συνεχίζεται: Δημόσιες εκτελέσεις, μαστιγώσεις για «ηθικά εγκλήματα» και αποκλεισμός κοριτσιών από τα σχολεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: