Το Κρεμλίνο παραδέχεται πως η Κριμαία κινδυνεύει από τις επιθέσεις των Ουκρανών

FILE PHOTO: Ρωσικό πυροσβεστικό ελικόπτερο κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην μεγάλη γέφυρα της υπό ρωσική κατοχή Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου 2022. EPA, STRINGER




Η προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία εξακολουθεί να κινδυνεύει από ουκρανικές επιθέσεις, δήλωσε το Κρεμλίνο σήμερα Πέμπτη, την ώρα που οι ρωσικές αρχές  υποστήριξαν ότι κατέρριψαν ένα drone πάνω από τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.

Το τμήμα της Κριμαίας του αμερικανικού ειδησεογραφικού οργανισμού RFE/RL ανέφερε ότι άκουσε ισχυρές εκρήξεις στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, ευθυγραμμισμένος με το Κρεμλίνο, Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ είπε ότι ο ήχος που ακούστηκε ήταν ήχος κατάρριψης drone.

«Υπάρχουν κίνδυνοι, αναμφίβολα, επειδή η ουκρανική πλευρά συνεχίζει την πολιτική της να οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ  στους δημοσιογράφους στην διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στη Μόσχα.

Ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στην Κριμαία, καθώς και η γέφυρα Κρετς που συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με τη χερσόνησο, έχουν πληγεί από μια σειρά χτυπημάτων από τότε που οι δυνάμεις της Μόσχας εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της να διατάξει την κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων τον περασμένο μήνα.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε σήμερα  «αποτελεσματικά» τα βήματα της Κριμαίας για την ενίσχυση της άμυνας, αλλά δεν ανέφερε κατά πόσον αρκούν για την προστασία από μελλοντικές επιθέσεις.

Το Κίεβο έχει δεσμευτεί να ανακαταλάβει την Κριμαία – την οποία η Ρωσία κατέλαβε το 2014 μετά τις μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στην Ουκρανία και την ανατροπή του ρωσόφιλου προέδρου του Κιέβου – καθώς έχει απελευθερώσει κοντινές περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Η κατάρριψη του drone σήμερα Πέμπτη έγινε μετά από μια σειρά επιθέσεων βαθιά στη Ρωσία — συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Ένγκελς, μιας στρατηγικής σημασίας στρατιωτικής βάσης βομβαρδιστικών — για τις οποίες η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Με πληροφορίες από The Moscow Times/ Kyiv Post

Ξέσπασε σε κλάματα ο Πάπας Φραγκίσκος για τις οδύνες των Ουκρανών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: