Το δηλητήριο του Κρεμλίνου φτάνει και στις φυλακές της Γεωργίας; Στο τσακ πρόλαβαν τον πρώην πρόεδρο Σαακασβίλι, λέει η Le Figaro

Οι υποστηρικτές του «Ηνωμένο Εθνικό Κίνημα» ενάντια στη σύλληψη του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι στην Τιφλίδα της Γεωργίας, 21 Δεκεμβρίου 2021. Ο Σαακασβίλι εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις 29 Νοεμβρίου 2021 καθώς η δίκη του συνεχίστηκε με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Οι αρχές της Γεωργίας την 1η Οκτωβρίου 2021 συνέλαβαν τον Σαακασβίλι κατά την επιστροφή του στη χώρα μετά από οκτώ χρόνια εξορίας. Ο πρώην αρχηγός του κράτους είπε ότι επέστρεψε στη Γεωργία για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις μετά τις εκλογές. Καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο της Γεωργίας σε φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίαςEPA/ZURAB KURTSIKIDZE




Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι (55 ετών) δηλητηριάστηκε στη φυλακή του στην Τιφλίδα με αρσενικό και υδράργυρο και χρήζει άμεσης νοσηλείας για να μην πεθάνει.

Αυτή είναι η ετυμηγορία των Αμερικανών γιατρών που τον εξέτασαν και συγκεκριμένα του τοξικολόγου Ντέιβιντ Σμιθ από το Σαν Φρανσίσκο. Η ιατρική του έκθεση, την οποία μπόρεσε να λάβει η Le Figaro, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. «Ίχνη βαρέων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του υδραργύρου και του αρσενικού, βρέθηκαν στα μαλλιά και τα νύχια του. Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι δηλητηριάστηκε. Μετά τη φυλάκισή του. »

Τα δείγματα αναλύθηκαν σε δύο ανεξάρτητα εργαστήρια των ΗΠΑ. Η ετυμηγορία των πέντε ειδικών που ανέθεσαν η οικογένεια και οι συγγενείς του πρώην προέδρου να καταρτίσουν επί τόπου την έκθεση για την υγεία του, συμπεριλαμβανομένου βραβευμένου με Νόμπελ ιατρικής, είναι επίσης οριστική: εάν δεν μεταφερθεί σε αμερικανικό ή ευρωπαϊκό νοσοκομείο για να του παρασχεθεί επαρκής προσοχή, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι θα πεθάνει στη φυλακή.

Το περιβάλλον του υποδεικνύει ως υπεύθυνη τη Μόσχα.

Ο Σαακασβίλι συνελήφθη στην Γεωργία την 1η Οκτωβρίου 2021, λίγες μέρες αφότου επέστρεψε στην χώρα, παραμονές των δημοτικών εκλογών. Με μαζικές διαδηλώσεις η αντιπολίτευση είχε ταχθεί υπέρ του.

Ο Σαακασβίλι κατηγορήθηκε για υπέρβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για την εντολή που είχε δώσει στις δυνάμεις επιβολής της τάξεως να διαλύσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Νοεμβρίου του 2007, όπως επίσης και για παράνομη επιδρομή της αστυνομίας με δική του εντολή στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού “Ιμέντι” την ίδια ημέρα. Δικάστηκε ερήμην. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη δεξαμενής καυσίμων σε βάση βομβαρδιστικών στην Ριάζαν της Ρωσίας – Τι μεταδίδει το RIA

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: