Τι είναι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση: Μία αδίστακτη γραφειοκρατική οργάνωση, η οποία αποδεικνύεται πως είναι και διεφθαρμένη… [video]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει. Η υπόθεση του σκανδάλου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο σώμα. Φωτογραφία European Parliament via Flickr




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Διαβάζοντας τα δημοσιογραφικά κείμενα και τις αναλύσεις και παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων, για τις υποθέσεις δωροδοκίας στο σαθρό σύστημα των Βρυξελλών, μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι οι περισσότεροι …έπεσαν από τα σύννεφα!!!

Αυτή ήταν η πρώτη διαπίστωση… Δεν ήξεραν, δεν άκουσαν ποτέ τίποτα. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών τα έκρυβαν όλα κάτω από το χαλί.

Η δεύτερη είναι ότι οι πιο πολλοί ρίχνουν μαύρο δάκρυ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δήθεν κινδυνεύει να καταρρεύσει από το σκάνδαλο. Και λένε πως πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί το «οικοδόμημα» της ενωμένης Ευρώπης. Το διεφθαρμένο “οικοδόμημα”.

Αντί να παραδεχθούν ότι δημιούργησαν ένα «δράκο», ενδιαφέρονται να σώσουν ένα γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο είναι αδίστακτο και δεν ενδιαφέρεται για τους λαούς της Ευρώπης. Τα παραδείγματα με τα Μνημόνια που επέβαλαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ομιλούν από μόνα τους. Φτώχευσαν δύο λαούς. Πολλοί ταλαιπωρούμαστε μέχρι και σήμερα, βυθισμένοι στην ανεργία και στα κόκκινα δάνεια.

  • Αυτή είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι σοφοί ηγέτες της; Αυτοί οι πραγματικοί ηγέτες είχαν σχεδιάσει την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης. Οι σημερινοί ηγέτες είναι ανάξιοι για να συνεχίσουν το έργο των σοφών της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Έχει εξελιχθεί σε μία νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική οργάνωση, η οποία ξοδεύει δισεκατομμύρια σε «τρελούς» μισθούς για αξιωματούχους, ευρωβουλευτές και υπαλλήλους.

Πετάνε εκατομμύρια σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ), που είναι προσωπικά μαγαζάκια, και τα οποία δεν προσφέρουν τίποτα για τους σκοπούς, που υποτίθεται ότι ιδρύθηκαν για να υπηρετούν.

Χρησιμοποιούνται περισσότερο για να εκβιάζουν τους λαούς. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απαράδεκτη δράση αυτών των ΜΚΟ όταν η Ε.Ε. προσπάθησε να επιβάλει το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν στους Έλληνες της Κύπρου. Προτίμησαν να τουρκοποιήσουν ένα ευρωπαϊκό λαό, αντί να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την τουρκική λαίλαπα.

Οι πληροφορίες για την άνευ προηγουμένου διαφθορά στο «κράτος» των Βρυξελλών κυκλοφορούσαν για πολλά χρόνια. Αλλά, κανείς δεν ήθελε να τις ερευνήσει, διότι η Ε.Ε. είναι μία …«αγελάδα» που την αρμέγουν όλοι οι μεγαλόσχημοι και όχι μόνο. Διότι δεν είναι χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι άμοιροι ευθυνών…

. Οι μισθοί των αξιωματούχων και των ευρωβουλευτών αγγίζει τις 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα με τα περισσότερα έξοδα πληρωμένα. Οι μισθοί των υπαλλήλων ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες το μήνα. Οι επικεφαλής των ΜΚΟ και οι συνεργάτες τους, κερδίζουν πολλές χιλιάδες τον χρόνο. Μου είπαν για αστρονομικά ποσά.

  • Και ο απλός ο άνθρωπος δικαιούται να αναρωτηθεί: Τι διαφορετικό κάνουν όλοι αυτοί οι κηφήνες από τους υπόλοιπους πολίτες της Ευρώπης, που εργάζονται σκληρά και λαμβάνουν ασήμαντους μισθούς;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να έχει προβλήματα, διότι ουδείς ενδιαφέρεται να την αλλάξει και να την επαναφέρει στις «ράγες» της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης. Είναι ένας οργανισμός χωρίς δόντια, χωρίς στρατό δηλαδή, που ενδιαφέρεται για το καλό κάποιων χωρών, των γνωστών που την αρμέγουν, χωρίς να την νοιάζουν τα συμφέροντα των λεγόμενων μη ισχυρών κρατών.

Η Τουρκία απειλεί ασύστολα την Ελλάδα και την Κύπρο. Τι έχουν κάνει για να τις βοηθήσουν οι εταίροι μας; Το γνωρίζουν και τα νήπια. Τίποτα. Λόγια, λόγια, λόγια… Καμία πράξη. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που υποτίθεται προστατεύει τους λαούς της και τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Το σκάνδαλο αυτό καθ’ αυτό, αφορά μία Ελληνίδα ευρωβουλευτή, που προχώρησε στη ζωή της, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις Βρυξέλλες, έχοντας να παρουσιάσει μία ζηλευτή πολιτική καριέρα. Βεβαίως, τα ελληνικά κανάλια την έχουν ήδη καταδικάσει, χωρίς να περιμένουν να ακούσουν τους Βέλγους δικαστές.

Μου προκάλεσε εντύπωση, για μία ακόμη φορά, η ευκολία με την οποία δικάζουν οι τηλεοπτικοί μας αστέρες χωρίς να έχουν γνώσεις νομικές. Ακόμα και αν αθωωθεί η κ. Καϊλή, οι πολίτες θα πιστεύουν τους τηλεοπτικούς «δικαστές», που όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν, με ένα τρόπο που αποτελεί βιασμό της δεοντολογίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το περίφημο -με τη σημασία της λέξης- Politico, έγραψε προχθές ότι ερευνάται και ο Έλληνας Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς. Οι συνάδελφοι και ειδικά οι ανταποκριτές στις Βρυξέλλες έχουν αγιοποιήσει την εν λόγω ιστοσελίδα. Η αλήθεια είναι ότι για τα ευρωπαϊκά θέματα είναι έγκυρη. Όταν αναφέρθηκε στον κ. Σχοινά, οι δημοσιογράφοι «πάγωσαν». Αρκετοί έκρυψαν την είδηση, όταν σε άλλες περιπτώσεις προωθούν σαν …τρελοί τα δημοσιεύματα του Politico. Ο κ. Σχοινάς διέψευσε τις πληροφορίες για την έρευνα, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν, αρκετοί άνθρωποι δεν τον πίστεψαν. Οι δηλώσεις του για το δικτατορικό καθεστώς του Κατάρ, συνεχίζουν να προβληματίζουν καθώς ταυτίχονται με αυτές της Καϊλή, η οποία λέει ότι τις έκανε σε συνεννόηση με τα όργανα της Ε.Ε.. Προς το παρόν, και με όλο το σεβασμό της δεοντολογίας, κρατάμε και το δημοσίευμα του έγκυρου Politico και τη διάψευση του Έλληνα Επιτρόπου.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν έντονα τον Ερντογάν και τις απειλές του: Είναι προκλητικές οι δηλώσεις του, θέτει σε κίνδυνο το ΝΑΤΟ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: