Τι γνώριζε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων: Δύσκολα να επαληθευτούν οι αποκαλύψεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Η ανταπόκριση από την Αθήνα του Gerd Höhler στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το σκάνδαλο επεκτείνεται, καθώς πιθανόν να έχουν παρακολουθηθεί περισσότερα άτομα από ό,τι ήταν έως τώρα γνωστό.

Αυτή την εβδομάδα η Βουλή θα ασχοληθεί με την υπόθεση, που έρχεται σε πολύ ακατάλληλη στιγμή για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, όπως σχολιάζεται.

Τίτλος της ανταπόκρισης: «Σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Ελλάδα: Τι γνώριζε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης;»

Η ανταπόκριση αναφέρεται εκτενώς στο χρονικό της υπόθεσης και στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento.

Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε ηγετικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, προσθέτοντας, πάντως, ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ δύσκολα μπορούν να επαληθευτούν, όπως επίσης και το ποιος ζήτησε να γίνουν οι παρακολουθήσεις.

Λόγος γίνεται στην ανταπόκριση για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με το σχόλιο ότι οι ακροάσεις δεν έχουν ρίξει φως στην υπόθεση και ότι η κυβέρνηση λίγο έχει συνδράμει μέχρι στιγμής προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο δημοσιογράφος παρατηρεί ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να δυσκολευτεί στις επικείμενες εκλογές να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματός του, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τις υποκλοπές.

Αν όντως δεν γνώριζε, τότε τίθεται το φλέγον ζήτημα αν μέλη των μυστικών Υπηρεσιών είχαν αυτονομηθεί και αυτοβούλως παρακολουθούσαν πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους (…)

ΠΗΓΗ: Gerd Höhler στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND)

Οι κυρώσεις της Ε.Ε. για το ρωσικό πετρέλαιο φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Έλληνες εφοπλιστές: Τι δήλωσε ο Μαρινάκης…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: