Επίσκεψη – έκπληξη του Ζελένσκι σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος: Αναμένεται στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με Μπάιντεν

FILE PHOTO Όρθια τα μέλη του αμερικανικού κογκρέσου χειροκροτούν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. EPA/SARAHBETH MANEY / POOL




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα του ιστότοπου Punchbowl News.

Ο ουκρανός πρόεδρος θα μεταβεί στο Καπιτώλιο όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αναφέρει το Punchbowl News που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Πηγή με γνώση της υπόθεσης επιβεβαιώνει στο Reuters ότι ο Ζελένσκι θα γινει δεκτός από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο ενώ θα επισκεφθεί και το Καπιτώλιο.

Την επισκεψη Ζελένσκι και την παρεπόμενη συνάντηση και συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, μετέδωσε και το CNN.

Θα είναι το πρώτο ταξίδι του ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε χθες Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Η επίσκεψη του Ζελένσκι, εφόσον επιβεβαιωθεί, συμπίπτει χρονιά με την αναμενόμενη έγκριση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, που θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Π.
Ελλάδα Αθήνα 

Βίντεο εμφανίζει τον Μπάιντεν να ομολογεί: Νεκρή η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν αλλά δεν το λέμε…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: