Στην Κύπρο την Πέμπτη για επίσκεψη εργασίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. photo via Twitter@DrSJaishankar




Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, πραγματοποιεί αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar, ο οποίος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη.

Στο επίκεντρο των επαφών τους θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ινδίας και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους, η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης σε θέματα άμυνας και στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και για την ένταξη της Κύπρου στην Παγκόσμια Συμμαχία Ηλιακής Ενέργειας.

Παράλληλα, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Νίκος Νουρής, θα υπογράψουν “Δήλωση Προθέσεων” για έναρξη διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τη μετανάστευση και την κινητικότητα.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός και από την πρόεδρο της Βουλής και προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Πιθανός ο εντοπισμός μεγάλων χώρων αγνοουμένων στην Κύπρο το 2023: Πληροφορίες για 2 – 3 περιπτώσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: