«Το Κάλεσμα της Μοίρας» στον Ιντιάνα Τζόουνς: Στην αρχαία Ελλάδα με την Ατροπό και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων [trailer]

Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει για 5η φορά ως Ιντιάνα Τζόουνς Πηγή Walt Disney Studios




Ο Ίντι, επιστρέφει για 5η φορά με το καπέλο, το μαστίγιό του και την ακόρεστη διάθεση για περιπέτεια, για τελευταία φορά, όπως φαίνεται, με πρωταγωνιστή τον 80χρονο πλέον Χάρισον Φορντ στον ρόλο του διάσημου αρχαιολόγου.

Η πέμπτη ταινία της εμβληματικής κινηματογραφικής σειράς αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 30 Ιούνιου του 2023, με τον Τζέιμς Μάνγκολντ στη σκηνοθεσία, στη θέση του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος είναι πλέον ο παραγωγός.

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Dial of Destiny θα δουν τον Χάρισον Φορντ να επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του αρχαιολόγου δράσης Ιντιάνα Τζόουνς, σε μια περιπέτεια στην οποία αντιμετωπίζει τη δική του θνητότητα.

Η Lucasfilm ξεκίνησε επιτέλους το μάρκετινγκ για την πέμπτη ταινία του Indiana Jones, σε σκηνοθεσία James Mangold και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου 2023. Το πρώτο τρέιλερ για το Indiana Jones 5 αποκάλυψε έναν ξεπερασμένο Χάρισον Φορντ σε αναδρομές, μια σειρά από εκπληκτική δράση σκηνές και φυσικά την αξέχαστη θεματική μελωδία. Επιβεβαίωσε επίσης τον τίτλο της ταινίας.

Η τελευταία ταινία ονομάζεται επίσημα Indiana Jones and the Dial of Destiny . Ακολουθεί σαφώς μια δοκιμασμένη μορφή για αυτό το franchise, ονομάζοντας το θρυλικό αντικείμενο δύναμης που επιδιώκει τώρα ο Indiana Jones. Ο Indy μπορεί ακόμα να επιμένει ότι δεν πιστεύει στη μαγεία, αλλά έχει ήδη δει την Κιβωτό του Διαθήκης και κυνήγησε ένα Κρυστάλλινο Κρανίο που αποδείχθηκε ότι συνδέθηκε με εξωγήινους. Τώρα, βρίσκεται σε ένα πιο μυστηριώδες τεχνούργημα, ένα που ονομάζεται Dial of Destiny, το οποίο προφανώς έχει παρόμοια δύναμη να αλλάξει τον κόσμο.

Το τρέιλερ της 5ης ταινίας του Ιντιάνα Τζόουνς

 

Ο Ιντιάνα Τζόουνς προφανώς ασχολείται ξανά με τη θρησκευτική αρχαιολογία, όχι με τους εξωγήινους – αυτή η ιδέα, που εξερευνήθηκε στο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου , επικρίθηκε έντονα από τους κριτικούς και τους θεατές. Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεση ιστορική αναφορά σε ένα τεχνούργημα που ονομάζεται ” Dial of Destiny “, κάτι που το κάνει μάλλον πιο μυστηριώδες από ορισμένα αντικείμενα του παρελθόντος.

Είναι πιθανότατα ένα μυστικό όνομα για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ένα αρχαίο ελληνικό χειροκίνητο όργανο που παραδοσιακά θεωρείται ως ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής. Αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση αστρονομικών θέσεων και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί πιστεύουν ότι η μοίρα ενός ατόμου ελέγχεται από τα αστέρια. Αυτό θα το έθετε τέλεια ως ” Dial of Destiny.

Είναι πιθανό ο Indiana Jones & the Dial of Destiny να συνδέσουν τον μηχανισμό των Αντικυθήρων με τις ελληνικές τύχες – συγκεκριμένα με την Άτροπο, μια από τις τρεις αδερφές. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένας ηλικιωμένος Ιντιάνα Τζόουνς , και προφανώς θα τον αντιμετωπίσει με τη δική του θνητότητα. Η Άτροπος είναι η Μοίρα που είναι υπεύθυνη για τη σφράγιση των αποφάσεων των αδελφών της. Συχνά εμφανίζεται με ένα ηλιακό ρολόι, το οποίο θα μπορούσε να ξαναγραφτεί ως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων. Είναι και η Μοίρα που κουβαλάει ψαλίδι με το οποίο κόβει τα νήματα της ζωής ενός ανθρώπου. Μια συνάντηση με δυνάμεις που σχετίζονται με τον Άτροπο σίγουρα θα έφερνε τον Ιντιάνα Τζόουνς πρόσωπο με πρόσωπο με τη θνησιμότητα του.

Ο Indiana Jones και το Dial of Destiny του James Mangold ακολουθεί ξεκάθαρα μια πολύ οικεία φόρμουλα, εκείνη στην οποία ο Indy ανταγωνίζεται μια ομάδα Ναζί στην αναζήτηση ενός πανίσχυρου αρχαίου αντικειμένου. Ο Mads Mikkelsen παίζει τον κακό, Voller ; Ο Mikkelsen τον περιέγραψε ως ” έναν άνθρωπο που θα ήθελε να διορθώσει μερικά από τα λάθη του παρελθόντος.

” Σύμφωνα με τον Mikkelsen, ” Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζεις” – καλύτερα σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Voller. Είναι πιθανό το Dial of Destiny να χρησιμοποιηθεί για να ξαναγράψει το παρελθόν, να αλλάξει την πορεία της ιστορίας, ακόμη και να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου οι Ναζί δεν έχασαν ποτέ.

Αυτό θα έκανε αυτή την περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα , μια κατάλληλη συνέχεια σε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα κινηματογραφικά franchise όλων των εποχών.

Mε πληροφορίες από  screenrant.com

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ ζητά από την ΕΕ να πάρει καθαρή θέση υπέρ της αποφυλάκισής του ιδρυτή του WikiLeaks

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: