Μέχρι και στη φυλακή του Ναβάλνι πήγε να στρατολογήσει ποινικούς το αφεντικό της Wagner: Και γυναίκες κρατούμενες θέλει για την Ουκρανία

FILE PHOTO: Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε ως μάγειρας μετέπειτα προμηθευτής catering στο Κρεμλίνο και λόγω της στενής σχέσης με τον Πούτιν είναι πλέον πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και αφεντικό της μισθοφορικής Wagner. Screenshot via YouTube/TRTWorld




Ο επιφανής ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στην αποικία κρατουμένων ΙΚ-6 στην περιοχή Βλαντίμιρ , μετέδωσε ότι στη φυλακή έφθασε αεροπορικώς ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης  Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επωνομαζόμενος και “σεφ του Πούτιν”.

Οι σχετικές αναρτήσεις με την είδηση δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρώσου αντιφρονούντα.

Σε μία από αυτές στο Twitter γράφει:

«Φαντασθείτε, φαίνεται ότι σε μένα στην αποικία ήρθε ο “μάγειρας του Πούτιν” για να στρατολογήσει κρατούμενους για τις μονάδες μάχης».

Το ότι ο Πριγκόζιν έφθασε αεροπορικώς στην αποικία κρατουμένων, το είπε στον Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε κελί απομόνωσης, ένας «αυτόπτης μάρτυρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκέντρωσαν τους κρατούμενους στο γήπεδο των φυλακών, όπου ο αρχηγός της Wagner τους είπε ότι και ο ίδιος είχε μπει φυλακή και τους ζήτησε να γίνουν οι στρατιώτες στα δικά του τάγματα εφόδου, υποσχέθηκε σε όσους συμφώνησαν να τους δοθεί χάρη μετά από έξι μήνες και τους έδωσε πέντε λεπτά για να το σκεφτούν.

Ο Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι ο Πριγκόζιν στρατολόγησε 80 έως 90 άτομα.

Μετά υπήρξε κι άλλο κύμα στρατολογιών.

Ωστόσο ο Ρώσος πολιτικός δεν διευκρινίζει πόσοι συγκεκριμένα κρατούμενοι έφυγαν από την αποικία κρατουμένων ΙΚ-6 για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Και να τώρα που το 100% αυτού του κοινού, τη νομοταγή φύση του οποίου τόσο απεγνωσμένα θέλουμε να βελτιώσουμε, γνωρίζει με βεβαιότητα, ότι κανένας νόμος δεν υπάρχει, κανένα δικαστήριο δεν υπάρχει, κανένας κανόνας δεν υπάρχει. Όλα αυτά είναι ψευδαίσθηση, είναι ψέμα τα περί διαπαιδαγώγησης και αποκατάστασης ως δυνατότητα να αποφυλακισθεί κάποιος πρόωρα. Με ένα χτύπημα του δακτύλου, κυριολεκτικά μέσα σε 24 ώρες, δολοφόνοι και ληστές με τεράστιες ποινές αποφυλακίζονται όχι από ένα δικαστήριο ή ακόμη και από τον Πούτιν, αλλά από έναν φαλακρό άνδρα που έρχεται στις ζώνες με μια ιστορία για το πώς «έμεινε μέσα 10 χρόνια», αναφέρεται στην είδηση εξ ονόματος του Ναβάλνι.

Τώρα θα στρατολογούνται και γυναίκες κρατούμενες

Ο Πριγκόζιν, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση που έκανε ο βουλευτής της νομοθετικής συνέλευσης της περιοχής του Σβερντλόφσκ, Βιτσισλάβ Βένγκερ, ο οποίος του ζήτησε να στρατολογήσει γυναίκες κρατούμενες από την περιοχή.

«Αυτή τη στιγμή απευθύνθηκε σε μένα μια ομάδα γυναικών, που εκτίουν ποινές φυλάκισης στις φυλακές ΙΚ-6 του Νίζνιι Ταγκίλ της περιοχής Σβερντλόφσκ. Είναι έτοιμες να σταλούν στη ζώνη που διεξάγεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ως συνδέσμοι, γιατροί, νοσοκόμες, για να βοηθήσουν τους στρατιωτικούς μας», έγραψε ο βουλευτής Βένγκερ (η ανάρτηση του εμφανίσθηκε σε ένα από τα κανάλια που διαθέτει στην εφαρμογή Telegram μια από τις δομές του Πριγκόζιν).

«Συμφωνώ μαζί σας απολύτως. Όχι μόνο σαν νοσοκόμες και σύνδεσμοι, αλλά και να ενταχθούν στις ομάδες δολιοφθοράς και στα ζεύγη ελεύθερων σκοπευτών. Όλοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά γινόντουσαν ευρέως. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά πιστεύω ότι θα περιμένουμε», απάντησε ο Πριγκόζιν .

 

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Svoboda.org

Τσαρική χλιδή για τον υφυπουργό του Σόιγκου: Βίλες, θαλαμηγοί, Rolls Royce * Από μίζες εταιρείας που ξαναχτίζει την μαρτυρική Μαριούπολη [photos, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: