Χαρμόσυνη είδηση για το 2023: Η τιμή του αερίου στην Ευρώπη πέφτει στα προ της εισβολής επίπεδα- Επάρκεια για το χειμώνα [πίνακες]

Διακόπτης ροής αερίου pixabay.com




Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα πριν από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, καθώς οι φόβοι για κρίση φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα αμβλύνονται.

Το ευρωπαϊκό μελλοντικό συμβόλαιο φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα έπεσε χθες έως και 76,78 ευρώ ανά μεγαβατώρα – το χαμηλότερο επίπεδό του σε 10 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Όπως δείχνει αυτό το διάγραμμα, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει από την άνοδο τους τον Μάρτιο και ξανά το καλοκαίρι καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να γεμίσουν τις δεξαμενές αποθήκευσης αερίου τους.

Οι τιμές μειώθηκαν χάρη στις θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες αυτόν τον χειμώνα, οι οποίες περιόρισαν τη ζήτηση για φυσικό αέριο, μετά την επιτυχή πλήρωση των αποθεμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέγιστο σχεδόν 96% τον Νοέμβριο. Οι στόχοι μείωσης της κατανάλωσης συνέβαλαν επίσης στον περιορισμό της ζήτησης, με την ΕΕ να στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15%. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το 83,2% της αποθήκευσης φυσικού αερίου της ΕΕ είχε ολοκληρωθεί, σύμφωνα με στοιχεία από τον βιομηχανικό οργανισμό Gas Infrastructure Europe, εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο του 80% που είχε τεθεί για τις αρχές Νοεμβρίου.

Οι tradors είναι βέβαιοι ότι τα αποθέματα θα κινηθούν τον χειμώνα σε πολύ άνετα επίπεδα με πολύ χαμηλό κίνδυνο πτώσης σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα, λέει ο John Kemp, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στο Reuters.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης υποχωρήσει από τα υψηλά τους νωρίτερα φέτος. Η τιμή του φυσικού αερίου για την επόμενη μέρα έκλεισε στα 155 p/therm χθες, σε σύγκριση με 200 p/therm στις αρχές του 2022 και πάνω από 500 p/therm τον Αύγουστο.

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Η ExxonMobil προσπαθεί να μπλοκάρει τον έκτακτο φόρο στην ενέργεια μηνύοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: