«Πρόσωπο της Χρονιάς» για τους Financial Times ο Ζελένσκι: Η βρετανική εφημερίδα τον συνέκρινε με τον Τσόρτσιλ [photos]

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι στο τελευταίο του διάγγελμα στον ουκρανικό λαό. Πηγή φωτογραφίας: president.gov.ua/en




Το βραβείο του… «Προσώπου της Χρονιάς» για το 2022 απένειμαν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, 44χρονος πρώην κωμικός ηθοποιός και νυν πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία για την εξαιρετική επίδειξη ηγεσίας και σθένους

 

 

 

Η απόφαση του Ζελένσκι να παραμείνει στο Κίεβο αντί να αποδεχτεί μια πρόταση παράδοσης, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές, ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, αναφέρει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης.

«Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πολλοί θεωρούσαν τον Ουκρανό ηγέτη κάτι σαν αστείο, έναν ερασιτέχνη που αγωνίζεται να ανταποκριθεί στην πρόκληση του ανώτατου αξιώματος, ο 44χρονος Ζελένσκι έχει κερδίσει μια θέση στην ιστορία για την εξαιρετική επίδειξη ηγεσίας και σθένους του», γράφουν οι FT.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, «ακριβώς όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στράφηκε στο ραδιόφωνο για να συσπειρώσει τη χώρα του», ο Ζελένσκι «χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κερδίσει στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη από τη Δύση, μετατρέποντας την κατάσταση στη χώρα του σε ηθικό μοχλό πίεσης για τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ηγέτες.

Έπεισε τους Ευρωπαίους να επωμιστούν το τεράστιο κόστος της αντίστασης στον Πούτιν και να προσφέρουν στο Κίεβο μια προοπτική για την πορεία προς την ένταξη στην ΕΕ.

 

«Είμαι πιο υπεύθυνος παρά γενναίος». . . Απλώς μισώ να απογοητεύω τους ανθρώπους», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πηγή: Financial Times

Ατελείωτοι οι εκβιασμοί της Τουρκίας στη Σουηδία, για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ: Η Στοκχόλμη οδηγείται σε εξευτελισμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: