Πότε θα ξεκινήσει η τουρκική εισβολή, που έχει προαναγγελθεί από τον Ερντογάν, στη Συρία; Θα εισακούσει τις εκκλήσεις των Αμερικανών; Χλωμό… (video)

Ο Λευκός Οίκος το βράδυ… Φωτογραφία Hellas Journal




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εδώ και πολλούς μήνες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, έλαβε την απόφαση για την εισβολή της κατοχικής δύναμης στη βόρεια Συρία. Ο στόχος ήταν τότε -και παραμένουν και σήμερα- οι Κούρδοι, άνδρες (YPG) και γυναίκες (YPJ) αντάρτες και αντάρτισσες, της ταλαιπωρημένης αυτής χώρας.

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν τόσοι μήνες, ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, δεν υλοποίησε την απόφαση του. Μερικοί είπαν ότι φοβάται. Άλλοι ότι δεν τον παίρνει λόγω της τουρκικής εισβολής στην Ουκρανία και του συνεχιζόμενου πολέμου. Και άλλοι ότι παζαρεύει για να έχει κέρδη χωρίς πόλεμο.

Όταν δημοσιοποιήθηκε η απόφαση η αμερικανική κυβέρνηση, δημόσια δια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και ιδιωτικά μέσω των ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, τόνισαν σε όλους τους τόνους στους Τούρκους, ότι δεν θα επιτρέψουν την τουρκική εισβολή.

Κάθε φορά που οι Τούρκοι ανακινούν το θέμα, οι Αμερικανοί συντονισμένα τους απαντούν ότι είναι εναντίον κάθε ενέργειας της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων των YPG και των YPJ, οι οποίοι αποτελούν τους πιο γνήσιους σύμμαχους τους στην ευρύτερη περιοχή, μετά τους Ισραηλινούς. Αν και με την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλες κόντρες.

  • Οι αναλυτές είναι διχασμένοι. Άλλοι έχουν υποστηρίξει πως ο Ερντογάν θα εισβάλει και θα κινδυνεύσει να βρεθεί σε ευθεία σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο και μερικοί πως δεν θα προχωρήσει στο απονενοημένο αυτό βήμα.

Είναι λάθος να πιστεύουν -όσοι το υποστηρίζουν- πως ο Ερντογάν θα φερθεί λογικά. Διότι, ως γνωστό, είναι «τσακωμένος» με τη λογική. Όσο τον πιέζουν οι Αμερικανοί, τόσο περισσότερο πορώνεται και πιστεύει το μεγάλο του ψέμα: ότι οι Κούρδοι δήθεν βρίσκονται πίσω από την «τρομοκρατική» ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο μήνα.

Αυτή δεν είναι η αλήθεια. Η κυρία που συνελήφθη και έπαιξε το ρόλο της, ανήκει στις φιλοτουρκικές οργανώσεις της Συρίας. Ο Ερντογάν, για να επιτύχει τους στόχους του, σίγουρα δεν ενδιαφέρεται για τις ανθρώπινες ζωές. Μέχρι τις προεδρικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα δούμε και άλλα παρόμοια περιστατικά. Αν οι Κούρδοι αποφάσιζαν να κτυπήσουν τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, οι νεκροί δεν θα ήταν 6 αλλά πολύ περισσότεροι.

Άλλωστε, ο επίσημος εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ έχουν θέση για το ποιοι τοποθέτησαν την βόμβα, άφησε -κατά τη γνώμη μου- αιχμή, ότι δηλαδή, οι Τούρκοι δεν τους ενημέρωσαν και δεύτερον δεν τους ζήτησαν βοήθεια. Τι να τους ζητούσαν, δηλαδή; Αφού η «τρομοκρατική» ενέργεια ήταν και αυτή σικέ, όπως το «πραξικόπημα» του 2016.

Αλλά, ας επιτρέψουμε στους Κούρδους της Συρίας. Είχαμε την ευκαιρία, μαζί με άλλους συναδέλφους, να συναντήσουμε τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, την περασμένη Παρασκευή, στην εκδήλωση του επιχειρηματία Γιάννη Καλαφάτη, για την οικονομική ενίσχυση του γερουσιαστή.

Μας είπε πράγματα που δημοσιεύονται και άλλα υπό καθεστώς off the record (απλά για ενημέρωση). Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο Λευκός Οίκος μίλησε για πρώτη φορά για σοβαρές επιπτώσεις εάν η Τουρκία εισβάλει στη Συρία.

Ο κ. Μενέντεζ δεν είναι από τους πολιτικούς ή τους παράγοντες της Ουάσιγκτον, που λέει κουβέντες του καφενέ. Έχει εξαιρετική πληροφόρηση, την ίδια που έχουν στο Λευκό Οίκο. Πιστεύει, λοιπόν, ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή στο θέμα της προστασίας των Κούρδων.

Ας ελπίσουμε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα κρατήσει το λόγο του…

  • Πάντως, και επειδή ο Ερντογάν δεν είναι και ο πιο …αξιόπιστος άνθρωπος στον κόσμο, και με δεδομένο ότι για να κερδίσει τις εκλογές, χρειάζεται ένα νικηφόρο πόλεμο, δεν θα λάβει υπόψη τις παραινέσεις των Αμερικανών. Θα κτυπήσει τους Κούρδους και εάν δεν του «βγει» δεν θα έχει πρόβλημα να στήσει και ένα επεισόδιο στο Αιγαίο…

Η Nadine Maenza, Πρόεδρος της Γραμματείας της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (IRF) και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, έγραψε προχθές στην ιστοσελίδα The National Interest κάποια πράγματα στα οποία πρέπει να δώσει σημασία ο πρόεδρος Μπάιντεν και να αφήσει τα ήξεις-αφήξεις:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιτρέψουν στον Ερντογάν να χρησιμοποιήσει το ψέμα του, ως δικαιολογία για μια εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Ενώ πολλοί στη βορειοανατολική Συρία ήταν συνδεδεμένοι με το PKK στο παρελθόν, τώρα δεν αποτελούν μέρος του PKK.

Οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Συρίας έχτισαν την κυβέρνησή τους για να παρέχουν ένα μέλλον στις οικογένειές τους και όχι για να στοχοποιήσουν την Τουρκία. Αποτελούν εξίσου απειλή για την Τουρκία όσο και η Ταϊβάν για την Κίνα.

Είναι η Τουρκία που αποτελεί απειλή για την ελευθερία, την ειρήνη και την ασφάλεια στη Συρία. Εναπόκειται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα να καταστήσουν τις συνέπειες της εισβολής στη Συρία πολύ υψηλές για την Τουρκία.

Η Nadine Maenza, τα είπε όλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι “μαθητές”-πολιτικοί ξεπέρασαν και τους “δασκάλους” τους: Η Κύπρος εισήγαγε από την Ελλάδα και το …”σπορ” της πολιτικής διαφθοράς!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: