Οταν η Εύα Καϊλη αποθέωνε το Κατάρ για… πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα [video]

Φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει στο Twitter o Πρέσβης της ΕΕ στο Κατάρ Κριστιάν Τουντόρ




Δεν έχουν περάσει παρά 20 ημέρες από μία μάλλον «ιστορική» ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ηταν 22 Νοεμβρίου όταν η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε προχωρήσει σε ένθερμες δηλώσεις στήριξης προς το Κατάρ, στον απόηχο του μπαράζ διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι  σε εξέλιξη και παρά τις καταγγελίες ότι πολλές από τις υποδομές του Μουντιάλ ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένων παραβιάσεων εργατικών δικαιωμάτων.

Παρά τις καταγγελίες και αποκαλύψεις (του Guardian) για περίπου 6.500 νεκρούς εργάτες μόνο για τα έργα του Μουντιάλ η κ. Καϊλή είχε μιλήσει για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Υποστήριζε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

 

Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν έμεινε εκεί, αλλά εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους ευρωβουλευτές ότι κάνουν μπούλιγκ εις βάρος του Κατάρ σημειώνοντας «ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί».

Καταλήγοντας ανέφερε «μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον».

Η Εύα Καϊλή στο μάτι σκανδάλου διαφθοράς στις Βρυξέλλες – Ανακρίνεται από τις βελγικές αρχές, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: