Ο Καλίν έβαλε λυτούς και δεμένους για να ηρεμήσει η κατάσταση με την Ελλάδα: Και ο Ερντογάν τον χαβά του… Απειλεί με πυραυλική επίθεση (video)

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, πήγε στη Ντόχα όπου παρακολούθησε τον τελικό μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας. Φωτογραφία EPA, Ronald Wittek




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το τελευταίο διάστημα, ο Ιμπραήμ Καλίν, το πρωτοπαλίκαρο του Ταγίπ Ερντογάν και εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, εξέφραζε παράπονα στον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας (NSC) του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου και δεν τα κατάφερνε.

Φέρεται δε να ισχυρίστηκε ότι η κ. Μπούρα δεν απαντά ποτέ το κινητό της, όταν της τηλεφωνά ο εν λόγω κύριος. Η κ. Άννα-Μαρία Μπούρα, είναι η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού. Είναι μία εξαιρετική διπλωμάτης. Το πιθανότερο είναι ότι Καλίν θα έκανε λάθος και θα τηλεφωνούσε στην κ. Ελένη Σουρανή!!!

Επανέλαβε τον παραπάνω ισχυρισμό και την τελευταία φορά που συνομίλησε με τον επικεφαλής του αμερικανικού NSC, οπότε το γραφείο του κ. Σάλιβαν ξεκίνησε τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους παράγοντες, που αναμείχθηκαν στο παρελθόν για να ανοίξει ο δρόμος στη διπλωματία.

Πέρα από τα αστεία όμως, για τον χαμένο αριθμό του τηλεφώνου της κ. Μπούρα…

Με την παρέμβαση και των Αμερικανών (κυρίως), των Γερμανών και των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέστη δυνατή η συνάντηση του κ. Καλίν με την κ. Μπούρα, στην παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του άβουλου καγκελαρίου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

  • Όπως αποκάλυψε ο συνάδελφος Μάκης Πολλάτος στο Πρώτο Θέμα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Μέχρι εδώ όλα καλά. Διότι οι σοβαροί άνθρωποι συνομιλούν ακόμα και αν οι σχέσεις είναι «παγωμένες», όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι με τους εκβιασμούς τους και τις απειλές τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά να κάνει ένα βήμα πίσω και να περιμένει πότε θα αποφασίσει ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, να συμπεριφερθεί σαν άνθρωπος και σαν πολιτικός άνδρας.

Δεν είχε κανένα λόγο να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης, αφού ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι δήθεν δεν τον αναγνωρίζει, και ότι δεν θα του μιλήσει ποτέ ξανά.

Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, η συνάντηση των πιο στενών συνεργατών του προέδρου της Τουρκίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, και Έλληνες αξιωματούχοι έσπευσαν να υποστηρίξουν στο Πρώτο Θέμα ότι «αποκαταστάθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας».

  • Αν ισχύει ο ισχυρισμός των ανθρώπων του Μαξίμου, είναι μία καλή εξέλιξη, χωρίς αμφιβολία. Διότι ουδείς επιθυμεί εντάσεις και μάλιστα όταν αυτές οφείλονται σε πολεμικές απειλές.

Αναρωτήθηκα, λοιπόν, μετά που πληροφορήθηκα τα νέα, πως είναι δυνατόν ο Ερντογάν να στέλνει άρον-άρον τον Καλίν στα γραφεία της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συναντήσει την κ. Μπούρα, και 48 ώρες μετά να εξαπολύει με περισσό θράσος ακόμα μία εκ των πλέον επικίνδυνων πολεμικών απειλών εναντίον της Ελλάδας.

«Ο πύραυλος (σ.σ.: εννοεί τον τουρκικό Tayfun)είπε ο Ερντογάν σε ομάδα νέων– ανακοινώθηκε ότι έχει εμβέλεια 560 χλμ. Την περασμένη βδομάδα είχα μια συνάντηση, μου είπαν μπορούμε να φτάσουμε και στα 1.000 χλμ. εμβέλεια. Όταν το ακούσουν οι Έλληνες αυτό δεν θα αναστατωθούν;», αναρωτήθηκε κομπάζοντας… «Βεβαίως μας φοβούνται. Τι μας λένε; Μας λένε οι τρελοί Τούρκοι», σημείωσε.

Αλλά δεν έμεινε εκεί… «Κάνουν πάλι τρέλες στο Αιγαίο. Μην τα βάζετε μαζί μας», είπε απευθυνόμενος στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

“Εάν δεν κάτσουν ήσυχοι –(σ.σ.: εννοεί τους Έλληνες)- θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται. Με νέους σαν εσάς εμείς τους δείξαμε και θα τους δείξουμε ότι μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά”.

  • Θα μπορούσε κανείς να πει ότι απλά επαναλαμβάνει τον εαυτό του και να κλείσει το θέμα. Αλλά δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Επιλέγει να επαναφέρει τις απειλές δύο ημέρες μετά από μία συνάντηση με την ελληνική πλευρά, την οποία ζήτησε ο ίδιος. Είναι όντως άβυσσος η ψυχή του ισλαμιστή Ερντογάν.

Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Η κίνηση της συνάντησης του Καλίν με την κ. Μπούρα, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας της Τουρκίας να δείξει στο Κογκρέσο ότι θέλει και προσπαθεί, δήθεν, να τα βρει με την Ελλάδα, ώστε να αλλάξει το άσχημο κλίμα ενόψει των εξελίξεων για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16.

Ο Ερντογάν δεν πιστεύει στην ειρήνη με την Ελλάδα. Αντίθετα είναι βέβαιος πως τα ελληνικά νησιά είναι …κατεχόμενα!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ας το επαναλάβουμε για χιλιοστή φορά. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν θα επιτρέψει την αγορά των F-16. Έχει ήδη ενημερώσει το Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και όλους τους «ενδιαφερομένους».

Σήμερα μέχρι το βράδυ, αναμένουμε ότι θα ακούσουμε τα …νέα. Αναμονή, λοιπόν, και ας προσέξει η Αθήνα να μην δώσει στον Ερντογάν ένα όπλο στην προσπάθεια του να δείξει ότι δεν απειλεί την Ελλάδα(!!!), αντίθετα συνομιλεί με την Αθήνα!!! Άρα, και δικαιούται να αγοράσει τα F-16.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είναι η Ελλάδα ένα απέραντο “τρελοκομείο”; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, όπως και το άλλο (από το 1963): Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: