Μεγάλος νικητής των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών της Κύπρου ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: Ακολουθούν ο Ταμασού Ησαϊας και ο Πάφου Γεώργιος (video)

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος κέρδισε τις Αρχειπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο. Φωτογραφία Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού




Ολοκληρώθηκε, με νίκη του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, η διαδικασία ψήφισης για την επιλογή των τριών Ιεραρχών οι οποίοι θα τεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο  κ. Αθανάσιος. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος, διότι θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος, και οχι οι πολίτες.

Το Τριπρόσωπο θα αποτελέσουν ο Λεμεσού Αθανάσιος μαζί με τους Μητροπολίτες Ταμασού Ησαϊα και Πάφου Γεώργιο.

Ανεπίσημα αποτελέσματα στο 89% των ψήφων:

  • Λεμεσού Αθανάσιος          – 36.1%
  • Ταμασού Ησαϊας               – 18,9%
  • Πάφου Γεώργιος               – 18,2%
  • Κωνσταντίας Βασίλειος     – 13,5%
  • Μόρφου Νεόφυτος           – 9,9%
  • Κυρηνείας Χρυσόστομος   – 3,49%

Σύμφωνα με το κανάλι Alpha, το Τριπρόσωπο έχει “κλειδώσει” και έχει ως εξής: Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Αυτό ανοίγει το δρόμο των σεναρίων για την επιλογή της Ιεράς Συνόδου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος χρειάζεται 9 ψήφους από την Ιερά Σύνοδο για να εκλεγεί και φυσικά ως δεδομένο ότι ο κάθε ένας θα ψηφίσει τον εαυτό του, ας δούμε τις ισορροπίες που δημιουργούνται.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος έχει 4 ψήφους, η δική του και τριών Επισκόπων, Λήδρας, Αμαθούντος και Νεαπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας έχει τη δική του και την ψήφο του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος έχει τη στήριξη του Τριμυθούντως Βαρνάβα, Κιτίου Νεκτάριου, Χύτρων Λεόντιου, Αρσινόης Παγκράτιου και Μεσαορίας Γρηγόριου.

Τα κλειδιά κρατάνε οι Κυρηνείας Νεκτάριος, Κωνσταντίας Βασίλειος και Μόρφου Νεόφυτος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος. Οι περισσότεροι βρίσκονται πιο κοντά στην φιλοσοφία του Πάφου Γεώργιου και του Κωνσταντίας Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στην πρώτη καταμέτρηση εννέα ψήφων και αν δεν υπάρξει, στη δεύτερη καταμέτρηση, οι δύο που θα περάσουν, χρειάζονται την απόλυτη πλειοψηφία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με χαμόγελα χαράς μαζεύτηκαν στο χώρο της Μητρόπολης Λεμεσού, φίλοι και υποστηρικτές του Μητροπολίτη Αθανάσιου.

Συγκεκριμένα, όλοι βρέθηκαν στο χώρο όπου έχει στηθεί το επιτελείο του κ. Αθανάσιου, όπου γίνεται και ενημέρωση για αποτελέσματα.

Η πρώτη αντίδραση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας ήταν η εξής:

«Η ψήφος του λαού είναι και ιερή και σεβαστή», είπε σε δηλώσεις του. «Την αποδεχόμαστε και με τον ίδιο τρόπο θα πορευθούμε και μέσα στην Ιερά Σύνοδο».

Το exit poll του καναλιού Alpha Κύπρου για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Ποιοι Μητροπολίτες θα αποτελέσουν το Τριπρόσωπο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: