Με εντολή Ερντογάν η λάσπη: Άνευ προηγουμένου βρώμικες επιθέσεις εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ και της συζύγου του (video)

FILE PHOTO: The Chairman of the US Senate Foreign Relations Committee, Senator Robert (Bob) Menendez (R), makes statements after the meeting with the Foreign Minister, at the State Department, Athens, Greece. EPA, ALEXANDROS VLACHOS




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αήθη επίθεση εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και της συζύγου του, εξαπέλυσαν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με ψευδείς αναφορές και ισχυρισμούς, που πάνω απ΄ όλα προσβάλουν τους ίδιους τους Τούρκους.

Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν ο διεφθαρμένος και αυταρχικός Ταγίπ Ερντογάν, που σίγουρα διέταξε την επίθεση, και τα τσιράκια του στην ισλαμική κυβέρνηση και στο ισλαμικό του κόμμα, το AKP.

Οι Τούρκοι αναγνωρίζουν την πικρή πραγματικότητα γι’ αυτούς, ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αγορά από την Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών F-16  είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, αλλά προχωρούν και ισχυρίζονται ότι είναι εύκολο να τον εξουδετερώσουν χρησιμοποιώντας ένα δήθεν σκάνδαλο της συζύγου του, το 2019, όταν δεν ήταν παντρεμένοι.

  • Η εξέλιξη αυτή δείχνει την αισχρότητα του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο μπορεί να φτάσει στο έσχατο σημείο βρώμικης προπαγάνδας και να κυλιστεί στις λάσπες για να πλήξει τον φιλέλληνα νομοθέτη.

Ο Özay Şendir, άνθρωπος του Ερντογάν έγραψε στην εφημερίδα Milliyet ένα λιβελλογράφημα εναντίον του κ. Μενέντεζ και της συζύγου του, Ναντίν, με τίτλο «Το εμπόδιο Menendez ξεπερνιέται εύκολα για τα F-16».

Κούνια που τον κούναγε τον άνθρωπο του Ερντογαν, που κάνει και τον …ανεξάρτητο σχολιαστη…

  • Πρώτον, δεν υπάρχει κάποιο νέο «σκάνδαλο» και
  • Δεύτερον την προηγούμενη δικαστική υπόθεση, που ξεκίνησε εναντίον του η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, την κέρδισε.

Ο τότε Δημοκρατικός πρόεδρος θύμωσε επειδή ο Δημοκρατικός γερουσιαστής δεν συμφώνησε με τις επιλογές του για τη Συρία, την Κούβα, και το Ιράν. Δεν τον ακολούθησε στις λάθος επιλογές του και ο κ. Ομπάμα προσπάθησε να τον τιμωρήσει.

Έχασε, όπως θα χάσει και ο Ερντογάν. Και φανταστείτε ότι όταν ο κ. Ομπάμα εξελέγη γερουσιαστής για την πολιτεία του Ιλινόις βοηθήθηκε αφάνταστα από τον κ. Μενέντεζ και την Ομογένεια.

Αν οι Τούρκοι νομίζουν ότι με τέτοια άθλια μέσα θα αναγκάσουν τον κ. Μενέντεζ να επιτρέψει την αγορά των F-16, κοιμούνται τον ύπνο του …«δικαίου». Ο γερουσιαστής είναι τόσο θυμωμένος, που πιστεύω ότι θα επιτεθεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του εναντίον του Ερντογάν.

Σίγουρα, και οι όποιοι νομοθέτες είχαν δεύτερες σκέψεις και έκλιναν προς την υποστήριξη της Τουρκίας, μετά την επίθεση εναντίον της συζύγου του γερουσιαστή, θα αλλάξουν απόφαση. Θα μου το θυμηθείτε.

Οι πληροφορίες που έχει η ιστοσελίδα μας από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο ισλαμιστής πρέσβης της Τουρκίας, αυτή η περίεργη μουσίτσα, ισχυρίζεται σε διάφορους κύκλους της Ουάσιγκτον ότι ο «γερουσιαστής έχει (δήθεν) τελειώσει».

Ισχυρίζεται ακόμα ότι δήθεν έχει πληροφορίες μέσα από την κυβέρνηση Μπάιντεν, ότι ο κ. Μενέντεζ θα πάψει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και θα αναγκαστεί να παραιτηθεί. Όλα τα παραπάνω είναι fake news. Ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του ισλαμιστή πρέσβη της Τουρκίας.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, οι Τούρκοι ξεκίνησαν ένα άνευ προηγουμένου πόλεμο εναντίον του κ. Μενέντεζ, ο οποίος έχει αντέξει και πιο βρώμικες επιθέσεις.

Η Ομογένεια, που στέκεται στο πλευρό του, πρέπει να κινητοποιηθεί περισσότερο και να προστατεύσει τον φιλέλληνα γερουσιαστή. Άλλωστε, ήδη ανακοίνωσε την απόφαση του: Θα καταθέσει βέτο και θα σταματήσει την πώληση των F-16 στην κατοχική Τουρκία:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δέχθηκα αήθη επίθεση από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ενοχλήθηκαν σφόδρα από τον διάλογο που είχα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις.

Ο κ. Πράις, μου έδωσε την ευκαιρία να καταθέσω όσες ερωτήσεις είχα για την κατοχική δύναμη και τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και φυσικά για τα F-16.

Ο εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, προς τιμή του, απάντησε ή προσπάθησε να απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και ειδικά η Γενί Σαφάκ, δεν δημοσίευσαν όλες τις ερωτοαπαντήσεις, αντίθετα επιχείρησαν να παρουσιάσουν μία διαφορετική εικόνα από την πραγματική.

Βεβαίως, οι ανταποκριτές της Ουάσιγκτον θα συνεχίσουμε τον «πόλεμο» της αλήθειας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο Λευκό Οίκο και σε άλλα σημαντικά υπουργεία. Είμαστε μόνο τρεις, οι Τούρκοι είναι 2-3 δεκάδες, αλλά τους κερδίζουμε με άνεση σε όλα τα μέτωπα.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Όλη η αλήθεια για τα F-16 που θέλει να αγοράσει ο ισλαμιστής Ερντογάν: Είναι τόσο απλό… Όλα καταλήγουν στο βέτο ενός γερουσιαστή (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: