Μαζικές απολύσεις στο CNN: Δύσκολος χειμώνας για τα αμερικανικά ΜΜΕ – Περικοπές δαπανών και προσωπικού

FILE PHOTO: Το λογότυπο του αμερικανικού δικτύου CNN via pixabay.com, Mohamed Hassan




Δύσκολος αναμένεται να είναι ο χειμώνας σε μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ καθώς αρκετές επιχειρήσεις έχουν μπει σε πολιτική περικοπής δαπανών.

Την αρχή έκανε το CNN, το οποίο απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν αυτοπροσώπως ή μέσω Zoom.

Η Σούζαν Γκλάσερ, αναλύτρια του CNN για παγκόσμιες υποθέσεις, δήλωσε επίσης ότι είναι «μία από τους πολλούς» που επηρεάζονται από τις περικοπές. Η Ρέιτσελ Μετζ, υπεύθυνη σύνταξης σε θέματα τεχνολογίας, επισήμανε ότι ήταν «συντετριμμένη» από την απόλυσή της την Πέμπτη.

Εκτός από το CNN, κι άλλα τηλεοπτικά δίκτυα σχεδιάζουν μέτρα περικοπής δαπανών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ειδικότερα η NBCUniversal, η μητρική εταιρεία του NBC News και του MSNBC, θα απολύσει υπαλλήλους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Business Insider, αν και εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού τμήματος αρνήθηκε να σχολιάσει την Πέμπτη.

Περικοπές και απολύσεις σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς

Η μητρική εταιρεία του ABC News, η Disney, σχεδιάζει κι εκείνη περικοπές. Επίσης ο μεγαλύτερος όμιλος εφημερίδων των ΗΠΑ, η Gannett, θα προχωρήσει σε νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας, ο οποίος θα επηρεάσει περίπου 200 δημοσιογράφους.

Η εταιρεία απέλυσε επίσης περίπου 400 υπαλλήλους τον Αύγουστο και πάγωσε τις προσλήψεις για εκατοντάδες ακόμη θέσεις.

Σε περικοπές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα προχωρήσει και ο ραδιοφωνικός οργανισμός «National Public Radio» τους επόμενους 10 μήνες.

Ακόμη και η Washington Post προχωρά σε περικοπές καθώς την Τετάρτη η διευθύνουσα σύμβουλος, Σάλι Μπούζμπι, ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως αναμένεται να σταματήσει η κυκλοφορία του εβδομαδιαίου περιοδικού της εταιρείας, τονίζοντας πως στόχος της είναι ο «παγκόσμιος και ψηφιακός μετασχηματισμός».

«Πολλές εταιρείες μέσων ενημέρωσης αυτή τη στιγμή κοιτάζουν την οικονομία και λένε: “Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ύφεση και θα χρειαστούμε λιγότερους ανθρώπους”», δήλωσε ο Κρις Ρους, κοσμήτορας της Σχολής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Quinnipiac.

Ο κοσμήτορας επισήμανε πως ορισμένες εταιρείες μέσων ενημέρωσης «αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα» και επένδυσαν υπερβολικά πριν δημιουργήσουν ένα σημαντικό κοινό και καταρτίσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο.

«Αν και ο αντίκτυπος στη δημοσιογραφία είναι δύσκολο να προβλεφθεί, οι περικοπές έρχονται τη χειρότερη δυνατή στιγμή για την αμερικανική δημοκρατία», υποστήριξε ο Βίκτορ Πίκαρντ, καθηγητής πολιτικής των μέσων ενημέρωσης στο Annenberg School for Communication του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Mε πληροφορίες από Washington Post 

H Δημοσιογραφία του Spiegel και o Aκτιβισμός του ανταποκριτή του, συμβαδίζουν; Ποιος λέει την αλήθεια για την “Μαρία” του Έβρου;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: