“Κεραυνοί” Μενέντεζ σε Ερντογάν: Υποκρίνεται ότι σέβεται τις αξίες μας – Κατρακύλα προς την απολυταρχία η καταδίκη Ιμάμογλου

FILE PHOTO: O γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ. EPA, JUSTIN LANE




Η χθεσινή απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να βγάλει “εκτόςμάχης” τον Εκρέμ Ιμάμογλου, τον ισχυρό πολιτικό αντίπαλο του Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε αφορμή στον γερουσιαστή Ρομπερτ Μενέντεζ να εξαπολύσει νέα βέλη στον Τούρκο πρόεδρο.

Ο γερουσιαστής κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει την άποψή του για τον Ερντογάν και το καθεστώς του και έχει ασκήσει έντονη κριτική για την καταστολή ελευθεριών και δικαιωμάτων και διολίσθηση στην απολυταρχία.

Η πολιτική απόφαση του δικαστηρίου φέρνει τον Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και εν δυνάμει “εκλογικό εξολοθρευτή” του Ερντογάν, αντιμέτωπο με ποινή φυλάκισης δυο ετών και επτά μηνών, αλλά και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων… Έτσι, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος – και φόβητρο του Ερντογάν – στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

«Η καταδίκη του τουρκικού καθεστώτος στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδεικνύει τον συνεχιζόμενο κατήφορο της Τουρκίας προς την απολυταρχία. Οι ελεύθερες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να απαγορεύσει στους πολιτικούς του αντιπάλους από το αξίωμα τους και ταυτόχρονα να υποκρίνεται ότι συμμερίζεται τις αξίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός γερουσιαστής στο Twitter.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι εκ των ελαχίστων   ηγετών της αντιπολίτευσης που οι δημοσκοπήσεις τους φέρουν να κερδίζουν τον Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρή οικονομική κρίση και πληθωρισμό που επισήμως τρέχει με ρυθμό γύρω στο 85%.

Η χθεσινή απόφαση έφερε στο πλευρό του Ιμάμογλου όλου την τουρκική αντιπολίτευση και προκάλεσε μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Δικαστικό πραξικόπημα Ερντογάν πετάει εκτός εκλογικής μάχης τον Ιμάμογλου: Φυλάκιση 2 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: