Καραμπινάτη νοθεία Ερντογάν: Δίνει υπηκοότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους ακόμη και Τζιχαντιστές για να τον ψηφίσουν στις εκλογές – Τους αλλάζει και ονόματα

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έχει ξεκινήσει ήδη την προεκλογική του εκστρατεία Πηγή Τουρκική Προεδρία




Πιστός στην τακτική του ανατολίτικου παζαριού και της παραπλάνησης των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί διπλή τακτική για το θέμα των Τζιχαντιστών του ISIS.

Όπως κάνει και με τη Ρωσία, ο Τούρκος πρόεδρος από τη μία έχει αναδειχθεί στον ισχυρότερο προστάτη υψηλόβαθμων τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, ενώ από την άλλη με προσχηματικό τρόπο ανακοινώνει ότι τους κατάσχει τις περιουσίες για να δείξει ότι μάχεται την τρομοκρατία.

Παράλληλα χορηγεί εκατοντάδες χιλιάδες υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους είναι πρώην μαχητές του ISIS για να τον ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Όπως αναφέρεται σε αποκαλυπτικό άρθρο του έγκυρου Nordic Monitor

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως  με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 30 Νοεμβρίου, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία 17 ατόμων, 16 εκ των οποίων διαμένουν στην Τουρκία, με την αιτιολογία ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Δεκατέσσερα από τα άτομα που ζουν στην Τουρκία είχαν λάβει την τουρκική υπηκοότητα και όλοι οι κάτοικοι της Τουρκίας διαθέτουν επίσης αριθμούς φορολογικού μητρώου. Κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις εταιρείες που ανήκουν σε αυτά τα άτομα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών υπέγραψαν την απόφαση, η οποία αναφέρει ότι “οι περιουσίες των προσώπων που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS κατασχέθηκαν, με βάση την ύπαρξη εύλογων λόγων για την εκτέλεση των πράξεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του του νόμου για την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας”.

Οι Maher Dughaim, Hassan Dgaim, Badea Hakmi, Mustafa Arja, Radwan Saksouk, Mohamed Alla Saksouk, Hussain Hussain, Khaled Saksouk, Mhd Rateb Khattab, Zouhair Sahloul, Ahmed Obisi, Mejid Sukariye,Yasser Kibar και İhsan Mahdi Salih Salih, οι οποίοι εμφανίζονταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία, αποδείχθηκε ότι είναι Τούρκοι πολίτες, καθώς οι αριθμοί ταυτότητάς τους περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Μόνο οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν αριθμό ταυτότητας. Οι τέσσερις εταιρείες που κατασχέθηκαν ιδρύθηκαν μεταξύ 2016 και 2017. Το ISIS ίδρυσε πολυάριθμες fly-by-night εταιρείες στην Τουρκία προκειμένου να ξεπλένει χρήματα ή να τα παραδίδει στους μαχητές του στο Ιράκ και τη Συρία. Το μόνο όνομα στον κατάλογο που δεν διαμένει στην Τουρκία είναι ο Imed ben Salah, γνωστός και ως Abou Abdallah Ettounsi. Τυνήσιος σαλαφιστής σεΐχης, ο Ettounsi απελάθηκε από την Αίγυπτο το 2013 για την απόκτηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων για μαχητές του ISIS.

Στις 20 Οκτωβρίου 2022, υπήρχαν 3.622.486 καταγεγραμμένοι Σύροι υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, 211.908 Σύριοι έχουν λάβει την τουρκική υπηκοότητα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος και ότι η κυβέρνηση πολιτογράφησε κρυφά πολύ περισσότερους Σύρους προκειμένου να αυξήσει τις ψήφους της στις εκλογές του 2023. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας σημαντικός αριθμός πολιτογραφημένων Σύρων άλλαξε τα ονόματά του για να μην γίνει αντιληπτός στις δημοσκοπήσεις για την εγγραφή των ψηφοφόρων.

Ο κατάλογος των πλέον καταζητούμενων της Τουρκίας περιλαμβάνει μερικούς υπόπτους του ISIS, ενώ πολλοί επικριτές που δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των φυγάδων, ένα ακόμη σημάδι του ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την πάταξη του ISIS.

Υπάρχουν μόνο 84 φερόμενα ως μέλη του ISIS από τα 1.304 άτομα που κατονομάζονται στον κατάλογο, που αντιστοιχούν περίπου στο 6% του συνόλου των καταζητούμενων.

Από τη δημιουργία του, ο κατάλογος δεν συμπεριέλαβε ποτέ τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον πρώην ηγέτη του ISIS, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή τον Οκτώβριο του 2019, λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στη βόρεια Συρία, παρά το γεγονός ότι το ISIS έχει σκοτώσει περισσότερους από 200 πολίτες στην Τουρκία και στο εξωτερικό και αρκετούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο που κάηκαν ζωντανοί, και πραγματοποίησε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της τουρκικής αστυνομίας.

Ομοίως, ο διάδοχος του αλ Μπαγκντάντι, Αμπού Ιμπραχίμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράσι, ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε αυτή την εβδομάδα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καταζητούμενων.

Το Nordic Monitor ανέφερε προηγουμένως ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ματαιώνει τις προσπάθειες για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των καταδικασθέντων τρομοκρατών του ISIS στην Τουρκία, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας για να δικαιολογήσει τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ISIS.

Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε πολλαπλές ερωτήσεις που υπέβαλαν νομοθέτες στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, αρνούμενη να αποκαλύψει τον αριθμό των επιτυχημένων καταδικαστικών αποφάσεων σε υποθέσεις ISIS σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρόμοιες προσπάθειες πολιτών που χρησιμοποίησαν τον νόμο περί δικαιώματος στην πληροφόρηση για να μάθουν πόσοι τρομοκράτες του ISIS είχαν καταδικαστεί και φυλακιστεί επίσης απέτυχαν, με την κυβέρνηση Ερντογάν να επικαλείται και πάλι λόγους εθνικής ασφάλειας για να δικαιολογήσει την απόκρυψη των πληροφοριών.

Δεν είναι γνωστό πόσοι τρομοκράτες του ISIS έχουν πράγματι απελευθερωθεί από κέντρα κράτησης και φυλακές στην Τουρκία, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ποτέ τον αριθμό αυτό.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι χιλιάδες μαχητές του ISIS αφέθηκαν ελεύθεροι από τα κρατητήρια με βάση στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης στην Τουρκία, υπό τον αυστηρό έλεγχο της ισλαμιστικής κυβέρνησης, απέτυχε

Εν τω μεταξύ, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Συρία.

Η Τουρκία δρομολογεί τέτοιες επιχειρήσεις κατά μαχητών του ISIS πριν από διεθνείς συνόδους κορυφής και σημαντικές συναντήσεις του Ερντογάν στο εξωτερικό για να δώσει την εντύπωση ότι καταπολεμά την τρομοκρατία.

Η σύλληψη των μελών του ISIS στη Συρία και η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων 17 μελών του ISIS χθες δίνουν την εντύπωση μιας προσπάθειας προπαγάνδας πριν από μια χερσαία επιχείρηση που η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα στη βόρεια Συρία.

Η έλλειψη διαφάνειας της Τουρκίας στη μάχη κατά του ISIS τροφοδοτεί τους φόβους ότι το ISIS θα μπορούσε να αναδυθεί και πάλι στην περιοχή, ιδίως μετά από μια πιθανή τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να διευκολύνει την απόδραση εκατοντάδων κρατουμένων του ISIS από ένα στρατόπεδο που φυλάσσεται από κουρδικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: nordicmonitor.com

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη δεξαμενής καυσίμων σε βάση βομβαρδιστικών στην Ριάζαν της Ρωσίας – Τι μεταδίδει το RIA

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: