Τελικώς εξερράγη η βόμβα στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Ο ρόλος της Εύας και οι θετικές δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά για το Κατάρ (video)

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά με την Ευα Καιλή στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. ΠΑΣΟΚ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ




Η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir».

Στην ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία Βρυξελλών, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, τονίζει ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η εφημερίδα «La Repubblica» κάνει μία παράξενη αναφορά στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος διατηρούσε καλή σχέση συνεργασίας με την κ. Καϊλή. Αναφέρει η ιταλική εφημερίδα:

“Αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι μίζες μπορεί να οδηγούν αλλού: για την κυβέρνηση του Κατάρ, ο ρόλος της Καϊλή ήταν ένα πασπαρτού για να ανοίξουν οι πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού. Έξω από την ομάδα PSE.

Να πούμε: η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι σε ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος Σχοινάς που σε ένα tweet στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους είχε επαινέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, “μια χώρα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία”.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών αναφέρει τα εξής:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ.

Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι βαρύτατες και αφορούν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τελικώς εξερράγη.

Οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου μετέτρεψαν την προσαγωγή της Εύας Καϊλή σε σύλληψη με τις κατηγορίες να είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Μαζί με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ έχουν συλληφθεί ακόμη τρία άτομα μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον βελγικό τύπο, και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

  • Το «αμαρτωλό» ταξίδι στο Κατάρ

Ιταλικά μέσα σημειώνουν πως το κινητό τηλέφωνο του Αντόνιο Παντσέρι, του ανθρώπου που φέρεται να είναι ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος, παρακολουθούνταν επί τουλάχιστον δύο χρόνια δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για την άσκηση δίωξης στους εμπλεκόμενους.

Το ταξίδι της Εύας Καϊλή, στο Κατάρ στις αρχές Νοεμβρίου και όσα η ίδια δήλωνε τόσο από τα έδρανα της Ευρωβουλής όσο και από τη Ντόχα σήμαναν συναγερμό στις διωκτικές αρχές.

«Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις, την πρόοδο των οποίων παρακολουθούμε τόσο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όσο και από τις επιτροπές μας, σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας (του Κατάρ) έχουν όχι απλά αναγνωριστεί αλλά όπως μας είπε η Διεθνή Οργάνωση Εργασίας που ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία εδώ, (το Κατάρ) μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες χώρες» είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.

  • Ελεύθερος ο πατέρας της, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για την Εύα Καϊλή, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της, αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ύποπτη για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις Βρυξέλλες, είχε προσαχθεί την Παρασκευή, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ακρόαση.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός, είχε επίσης παραπεμφθεί σε ακρόαση. Στο τέλος αυτής της κράτησης, η περίοδος της οποίας δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις 48 ώρες, η κ. Καϊλή συνελήφθη, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τη Le Soir και το περιοδικό Knack.

Ο σύντροφός της έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του, όπως και για τον πρώην ευρωβουλευτή του S&D Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισημαίνει η εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που είχε προσαχθεί την Παρασκευή, παραμένει επίσης στη φυλακή.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με τη Le Soir.

Παράλληλα, έρευνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα και το περιοδικό Knack.

Σημειώνουν ότι κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του, η όλη διαδικασία έγινε παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Ερωτηθείς για το λόγο που ήταν παρούσα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος της Ρ. Μετσόλα, Γιούρι Λάας απάντησε το εξής:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα επέστρεψε από τη Μάλτα στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου για να παραστεί σε κατ’ οίκον έρευνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς το βελγικό σύνταγμα (άρθρο 59) απαιτεί την παρουσία του Προέδρου του Κοινοβουλίου σε περίπτωση έρευνας κατ’ οίκον σε βουλευτή που εκλέχθηκε στο Βέλγιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Πρόεδρος Μετσόλα στέκονται σθεναρά κατά της διαφθοράς, συνεργάζονται ενεργά και πλήρως με τις αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές για να βοηθήσουν την πορεία της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του συστήματος διαφθοράς των Βρυξελλών

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να ήταν το κύριο σημείο αναφοράς του συστήματος διαφθοράς που αποκαλύπτεται από έρευνα της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η οικογένεια του Παντσέρι φέρεται να ξόδεψε 100.000 ευρώ για θερινές διακοπές, ενώ η σύζυγός και η κόρη του, οι οποίες ετέθησαν σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία, φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του.

Τόσο που η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έχει κάνει αναφορά σε «κομπίνες» του πρώην ευρωβουλευτή. Προς το παρόν, ο συνήγορος υπεράσπισής τους ανακοίνωσε ότι θα απαντήσουν στις κατηγορίες μόνον όταν οι βελγικές αρχές στείλουν στους Ιταλούς δικαστικούς την πλήρη δικογραφία που τους αφορά.

Η εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -πρώην βοηθός του και σύντροφος της Εύας Καϊλή- «φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς, κατά την περίοδο 2016- 2018».

Σε ό,τι αφορά την οικογένεια του Παντσέρι, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται, επίσης, σε «άνετη χρήση πιστωτικής κάρτας η οποία δεν ήταν ιδιοκτησίας τους» και σε δώρα που φέρονται να προήλθαν και από πρέσβη του Μαρόκου.

Και το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, τέλος, γράφει ότι, βάσει των εγγράφων της έρευνας, «ο Παντσέρι βαρύνεται με υποψίες που αφορούν πολιτικού είδους παρεμβάσεις σε μέλη που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου, με χρηματικό αντίτιμο».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το τρίτο της βράδυ σε κελί πέρασε η Εύα Καϊλή η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας από το Κατάρ.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή αναμένεται να οδηγηθεί στη γυναικεία φυλακή του Σαιν-Ζιλ εντός των Βρυξελλών.

Θα παραμείνει εκεί έως πέντε μέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης.

Τρία θα είναι τα κριτήρια: Αν κριθεί ύποπτη φυγής, εάν θα κριθεί ύποπτη τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων ή εάν θα υπάρξει συμπαιγνία, αν δηλαδή βρει τα άτομα που θα καταφέρουν να σβήσουν τα ίχνη της και την αθωώσουν τελικά στο δικαστήριο. Μέχρι την έναρξη της διαδικασίας θα περάσει περίπου ένας με ενάμισης χρόνος.

Την ίδια ώρα, ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, που τον προσήγαγαν για ανάκριση επειδή βρέθηκε με μία βαλίτσα με χρήματα. Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

  • Οι βελγικές αρχές θα καλέσουν και την αδερφή της Εύας Καϊλή για κατάθεση

Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον στρέφονται οι έρευνες των βελγικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σε πολύ σύντομο χρόνο θα κληθεί να καταθέση και η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, η οποία δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Είναι μάλιστα, επικεφαλής μιας ΜΚΟ (ELONTech) που δίνει νομικές συμβουλές πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Δεν αποκλείεται πάντως, να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον, καθώς είναι μια πάγια τακτική των βελγικών αρχών.

Η Εύα Καϊλή, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες εις βάρος της, για πιθανή εμπλοκή της σε σκάνδαλο χρηματισμού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος.

Οι βελγικές αρχές, δίνουν με το σταγονόμετρο πληροφορίες για τη δράση τους και την εξέλιξη της έρευνας. Ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, βάζοντας στο κάδρο κι άλλα πρόσωπα, υπονοούντας ότι είναι στην αρχή του παγόβουνου.

  • Ολόκληρο το δημοσίευμα της ιταλικής «La Repubblica»

«Το Κατάρ έχει διαφθείρει την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Και το έκανε μέσω τουλάχιστον δύο Ιταλών πρεσβευτών: του πρώην ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Αντονιο Παντσέρι. Και ο πρώην βοηθός του, Φραντσέσκο Τζόρτζι, νυν σύντροφος της αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή. Αυτό προκύπτει από τις πράξεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο, μαζί με άλλα τρία άτομα. Και ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πρέπει να αξιολογηθούν για να αποφασιστεί αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα τους συνοδεύσουν στη φυλακή.

Οι δύο είχαν συνδεθεί με αξιωματούχους από το Κατάρ μεταξύ 2016 και 2018 και, σύμφωνα με τις έρευνες της βελγικής αστυνομίας, έλαβαν χρήματα σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχικά για να καθοδηγήσουν την επιχείρησή τους: Ο Παντσέρι ήταν αντιπρόεδρος της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένας ρόλος-κλειδί για όσους όπως το Κατάρ είχαν ανάγκη να “ξεπλύνουν” την εικόνα τους διεθνώς. Στη συνέχεια, όμως, -υποψιάζονται οι δικαστές- εργάστηκαν επίσης για να διευρύνουν το δίκτυο διαφθοράς της κυβέρνησης του Κατάρ και αλλού.

Κυρίως στην ομάδα S&D (οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές), όπου ο Αντόνιο Παντσέρι είχε εξαιρετικές εισόδους, καθώς είχε εκλεγεί ανάμεσα στα έδρανά τους. Αλλά ακόμη περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι τις σχέσεις που είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν οι δύο τους. Για παράδειγμα, είναι αυτοί που έφεραν τον Κατάρ στην πόρτα του Λούκα Βιζεντίνι, του ισχυρού γενικού γραμματέα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Η αστυνομία είχε επίσης βρει πολλά μετρητά στο σπίτι του Παντσέρι: πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, για την ακρίβεια. Αλλά οι υποψίες είναι ότι επρόκειτο μόνο για ένα μέρος των πληρωμών που έγιναν από το Κατάρ τις τελευταίες εβδομάδες: ένα άλλο μέρος μπορεί να είχε μεταβιβαστεί από τον πρώην ευρωβουλευτή σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους, ακριβώς για να τους δωροδοκήσει. Από την άλλη πλευρά, ο Παντσέρι δεν είχε πλέον κανέναν επίσημο ρόλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί να τον πληρώσει ξανά; Ίσως επειδή εξακολουθούσε, και μάλιστα όλο και περισσότερο, να είναι υπέρμαχος των επαφών.

Για παράδειγμα: ήταν αυτός που διατηρούσε επαφή με τον Βιζεντίνι (για τον οποίο εργαζόταν και η κόρη του). Και η απόκτηση μιας μη πολεμικής δήλωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση την παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο έχει ως κύριο αντικείμενο κριτικής ακριβώς την έλλειψη προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, άξιζε χρυσό για το Κατάρ. η Μαρία Αρένα , Βελγίδα ευρωβουλευτής, γνωστή ως σύμβολο διαφάνειας και ακεραιότητας (“δεν ξέρω τίποτα για αυτή την ιστορία” είπε, “έβαλαν σφραγίδα στο γραφείο της βοηθού μου”). Και, όπως μαρτυρούν οι υποκλοπές της, διατηρούσε συνεχείς σχέσεις με δεκάδες ευρωβουλευτές.

Αλλά ο Παντσέρι δεν εργάστηκε μόνος του. Για να επιβεβαιώσετε τις πολύ υψηλές σχέσεις του, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Φεντερίκα Μογκερίνι (που δεν έχει σχέση με την έρευνα και η οποία χθες παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο) και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Καζενέβ. Για να πιστέψουμε τα αρχεία, ο πρώην βοηθός του Τζόρτζι έπαιξε βασικό ρόλο στην όλη υπόθεση. Σήμερα βοηθός του ευρωβουλευτή του Αντρέα Κοτσολίνο (δεν ερευνάται), είχε ερωτική σχέση με την αντιπρόεδρο της Βουλής, την Ελληνίδα, Καϊλή. Όπως είπαμε, στο σπίτι τους βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι μίζες μπορεί να οδηγούν αλλού: για την κυβέρνηση του Κατάρ, ο ρόλος της Καϊλή ήταν ένα πασπαρτού για να ανοίξουν οι πόρτες του ευρωπαϊκού θεσμού. Έξω από την ομάδα PSE. Να πούμε: η βουλευτής φωτογραφήθηκε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι σε ένα Σαββατοκύριακο με τον συμπατριώτη της, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, μέλος του ΕΛΚ. Ο ίδιος Σχοινάς που σε ένα tweet στις 20 Νοεμβρίου του περασμένου έτους είχε επαινέσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, “μια χώρα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία”.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αυτή τη στιγμή, η έρευνα βρίσκεται μόνο στον πρώτο βαθμό. Η Αστυνομία ήθελε να επιταχύνει τις έρευνες επειδή φοβόταν ότι, με το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαν να εξαφανιστούν πολλά (με την έννοια των βαλιτσών με χρήματα). Μάλλον δεν είχαν άδικο.

Αλλά τις επόμενες ώρες θα γίνει κατανοητό αν και πώς θα επιτευχθεί το δεύτερο επίπεδο: η βελγική αστυνομία ρωτά τους Παντσέρι και Τζόρτζι για ποιον προορίζονταν τα μετρητά, που βρέθηκαν στο σπίτι τους, με τους κοριούς στο χέρι. Επομένως, δεν θα μπορέσουν να πουν πολλά ψέματα. Ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ο συνδικαλιστής Βιζεντίνι και ο πρόεδρος της ΜΚΟ “No Peace Without Justice”, Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, θα ερωτηθούν για τις σχέσεις τους με το Κατάρ. Αλλά η έρευνα θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα. Διότι στις υποκλοπές γίνονται αρκετές φορές αναφορές και σε άλλες χώρες. Σε μία πάνω απ’ όλα: Μαρόκο. Ο Παντσέρι είχε σχέσεις με θεσμούς και πρεσβευτές. Ο Τζιόρτζι συνεργάστηκε με τον Κοτσολίνο, ακριβώς με την αντιπροσωπεία στο Μαγκρέμπ. Μια άλλη ιστορία, ίσως. Αλλά μοιάζει με αυτήν».

  • Τι έχει δηλώσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Κατάρ

Με τα καλύτερα λόγια έχει μιλήσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Κατάρ, τονίζοντας πως το εν λόγω κράτος, με φόντο τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022, «έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής».

Συγκεκριμένα, ο Μαργαρίτης είχε δηλώσει πρόσφατα σε εκπομπή της ΕΡΤ σχετικά με το Κατάρ το εξής:

«Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία. Έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής».

Στις βελγικές φυλακές η Εύα Καϊλή αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες: Συνελήφθη ο σύντροφός της, ελεύθερος ο πατέρας της που πιάστηκε στα πράσα με μια βαλίτσα μετρητά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: