Η διαφθορά και τα άλλα σκάνδαλα σε Κύπρο και Ελλάδα, θα ενισχύσουν τoυς ακροδεξιούς εθνικιστές: Τι ντροπή… Και ένα υστερόγραφο για την Ε.Ε. και τους δημοσιογράφους (video)

Οικογένεια απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στην παραλία στη Θεσσαλονίκη, Χριστούγεννα Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι θλιβερή. Θυμίζουν εποχές σχεδόν «εμφυλιακές», εννοώ σε ότι αφορά το πολιτικό μίσος που κυριαρχεί μεταξύ των παρατάξεων και των κομμάτων. Οι πολίτες “βράζουν” αλλά οι πολιτικοί τους αγνοούν.

Και μην μου πει κανείς πως υπερβάλλω. Απλά παρακολουθείστε και σκεφθείτε: Σας αρέσει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και στην Κύπρο; Διότι αν σας αρέσει, πρέπει “να το δείτε”.

Στη Μητέρα Πατρίδα, οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις, που ΔΕΝ έπρεπε να γίνονται, έχουν βρωμίσει την πολιτική ατμόσφαιρα. Οι συζητήσεις στη Βουλή έχουν υποβαθμίσει το Κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση έπρεπε ήδη να καταλάβει ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Και έπρεπε να ξεκινήσει να εργάζεται για να αντιμετωπίσει το σημερινό Πρωθυπουργό με πολιτικές θέσεις για τα θέματα που ενδιαφέρουν και απασχολούν τους πολίτες: Την οικονομία, την άμυνα και τις απειλές της Τουρκίας που είναι πραγματικές. Τη διαφθορά επίσης -θα το λέμε και θα το ξαναλέμε.

Ζητήματα υπάρχουν πολλά. Αλλά κόλλησε στις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές -που είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ζήτημα. Τις έκαναν και οι προηγούμενοι. Θα τις κάνουν και οι επόμενοι…

  • Στο νησί οι καταγγελίες, έωλες και μη, για τη διαφθορά και οι φήμες που φτάνουν εν ριπή οφθαλμού σε όλην την Κύπρο, έχουν απαξιώσει τα λεγόμενα παραδοσιακά κόμματα (κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. Αντίθετα μάλιστα. Όταν εξαφανίζονται τα παλιά συστήματα, που στο πέρασμα τους καίνε τα πάντα, ανθίζουν τα λουλούδια).

Η διαφθορά έχει έντονο πολιτικό και οικονομικό χρώμα στην Κύπρο. Λόγω και του σκανδάλου των «Χρυσών Διαβατηρίων», αλλά και των δανείων των Κυπρίων πολιτικών, που δεν πληρώθηκαν, αλλά και την υπόθεση του Συνεργατισμού, όταν φορτώθηκαν στους πολίτες μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πολιτικός και ο οικονομικός κόσμος είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά.

Δεν νομίζω ότι πέφτουν και πολύ έξω. Όλη η Κύπρος ομιλεί για συγκεκριμένο πολιτικό, ότι δηλαδή χωρίς αυτόν κρατική «δουλειά δεν γίνεται». Όταν οι πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να «μιζάρουν» ακόμα και για απλά πράγματα είναι αναμενόμενες και οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον ΔΗΣΥ να καταρρέει και το ΑΚΕΛ να ψιλοσώζεται λόγω της προσωπικότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Γράφουμε και ξαναγράφουμε για τη διαφθορά και μερικοί νομίζουν ότι είμαστε γραφικοί. Κάνουν λάθος. Οι πολίτες και στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα απαντήσουν στις κάλπες. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι θα επανέλθουν στην Ελλάδα οι «Χρυσαυγίτες» με άλλο όνομα και θα αυξήσουν τα ποσοστά τους στα ξαδελφάκια τους του ΕΛΑΜ στην Κύπρο.

Και γι’ αυτό ευθύνονται οι λεγόμενοι «κλασικοί» πολιτικοί. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου η Δημοκρατία είχε εξαφανίσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η ολική επαναφορά των ναζί μέσω του κόμματος του ναζιστή Κασιδιάρη, θα είναι ήττα για τη Δημοκρατία. Εύχομαι οι πολίτες που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, να το σκεφθούν ξανά.

  • Στην Κύπρο κατηγορείται μέχρι και ο Αρχηγός του Κράτους. Βέβαια εξαρτάται ποιος είναι ο κατήγορος του, διότι πρόκειται για πρώην έμμισθο υπάλληλό του, τον “συγγραφέα”, που αφαίρεσε σελίδες από τρία βιβλία του. Οποία ντροπή!!!

Κάποιος θα έλεγε: άρα ξέρει, άρα οι κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αληθινές. Κάποιος άλλος θα του απαντούσε και γιατί δεν μιλούσε όταν ήταν έμμισθος υπάλληλος του; Ή γιατί μίλησε όταν έχασε τη δουλειά του, την οποία έτσι και αλλιώς την είχε λόγω του κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Σε κανονικές χώρες ανοίγουν πρώτα οι πόρτες των Δικαστηρίων και μετά των φυλακών.

Η Ελλάδα υποφέρει από μία διαφορετικού είδους διαφθορά. Την κρατική διαφθορά. Από κάτω μέχρι πολύ ψηλά σαρώνει η διαφθορά. Διεφθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι έχουν σχηματίσει ομάδες στο στύλ της Μαφίας. Εκβιάζουν τους πολίτες και όσοι δεν πληρώνουν, σε συνεργασία με τους λίγους διεφθαρμένους της Δικαιοσύνης, τους στέλνουν στον εισαγγελέα. Παρακολουθούμε από πολύ κοντά το θέμα και ελπίζουμε να δημοσιεύσουμε σύντομα τα αποτελέσματα.

Όποιος Έλληνας πολιτικός καταφέρει να την πολεμήσει θα μείνει για πάντα στην ιστορία της χώρας. Ακούτε κύριε Πρωθυπουργέ; Εσείς κύριε Τσίπρα; Τη διαφθορά την κάνουμε και …εξαγωγή πανάθεμά μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κυπριακή Δημοκρατία, κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα, μία εξαιρετική διπλωμάτης, απάντησε σε σχόλιο μου για τις επισκέψεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. (Η απάντηση της Ε.Ε. ΕΔΩ)

Σεβαστές οι απόψεις της Πρέσβειρας, αλλά δεν θα συμφωνήσω ότι γίνονται σοφότεροι οι δημοσιογράφοι που μεταβαίνουν στα ευρωπαϊκά κέντρα με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, είναι ότι αν δουν κάτι στραβό, και επειδή τα ταξίδια καλύπτονται από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν θα βγάλουν τσιμουδιά.

Πάντα στη διάθεση της κ. Ζαμπάρτα, η οποία όπως έχω πληροφορηθεί είναι μία εκ των καλύτερων διπλωματών που διαθέτει η Ε.Ε.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Βλέπω ότι η δήλωση εστάλη από το ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο του κ. Athanasioυ Athanasiou, Press Officer, Political Reporter, της Κομισιόν. Φαντάζομαι ότι ο εν λόγω είναι ο πρώην ανταποκριτής του Σταρ Ελλάδος, που όταν διαφωνούσε με τους συναδέλφους του, τους έκανε μπλόκ στα κοινωνικά δίκτυα.

  • Για το δημοσίευμα για τους δημοσιογράφους έσπευσε να στείλει απάντηση. Για τα fake news του Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά, κάνει το βαρύ πεπόνι. Το ψάχνουμε και αλλιώς το θέμα, διότι πρέπει.

Εκτός των ψεμάτων για τον Κύπριο υποψήφιο, που δήθεν είναι στο τσεπάκι του Βλαδίμηρου Πούτιν, ο κ. Σχοινάς έχει με ακρίβεια κάνει τις ίδιες δηλώσεις με την Εύα Καϊλή για το Κατάρ, εκφράζοντας βεβαίως την πολιτική της Κομισιόν.

Προσέξτε: Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. χαϊδεύουν τους Εμίρηδες για να τους δώσουν φυσικό αέριο, άρα γίνεται μία οικονομική συνδιαλλαγή εκατομμυρίων. Η «ιταλική μαφία» των Βρυξελλών, ικανοποιούσε, με τη σειρά της, τους Καταριανούς και πληρωνόταν. Βλέπετε πολλές διαφορές; Πολιτικές «εταίρες» είναι όλοι τους…

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου: Αρνήθηκαν να επιλέξουν ένα εκ των Ιεραρχών, που έχουν λατρεία για τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Επέλεξαν τον κ. Γεώργιο ως νέο Αρχιεπίσκοπο και καλώς έπραξαν.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΔΩ

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι Τούρκοι δεν τόλμησαν: Ενώ η Κύπρος ανακαλύπτει φυσικό αέριο, η Ελλάδα ακόμα ετοιμάζεται για τις δικές της έρευνες… Κάποτε θα τις τελειώσει! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: