Επιτέλους η Δικαιοσύνη βάζει στο μικροσκόπιο ύποπτες ΜΚΟ για το προσφυγικό: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση κατά Δημητρά & Aegean Boat Report

FILE PHOTO: A boat reaching the sea area near the coast of Agios Georgios, Thermi, 10 kilometers north of the city of Mytilini ΑΝΑ – MPA/ORESTIS PANAGIOTOU




Ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά,  διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών, άσκησε η εισαγγελία της Κω.

Παράλληλα, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Και οι δύο κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Πρόσφατα η Aegean Boat Report είχε αναδημοσιεύσει fake news της Άγκυρας με βάση τα οποία η Ελλάδα στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά. (Δείτε εδώ άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου για ύποπτες ΜΚΟ).

Σημαία από τα τουρκικά ΜΜΕ

Μάλιστα τόσο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, όσο και τα τουρκικά ΜΜΕ, είχαν κάνει «σημαία» την αναδημοσίευση της Aegean Boat Report, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες κατά της Ελλάδας.

Το Anadolu σημείωνε πως η συγκριμένη ΜΚΟ επιβεβαιώνει «την αντίθεση της Τουρκίας στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να είναι «πρόκληση».

«Η μη κυβερνητική οργάνωση Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία ερμήνευσε τον οπλισμό ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ως πρόκληση. H Αθήνα λέει ψέματα» έγραφε η Yeni Akit.

 

«Η Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία αποκάλυψε τα γεγονότα. Η ΜΚΟ έστειλε μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντάς του : «Ο οπλισμός των νησιών του Αιγαίου είναι πρόκληση και η Τουρκία έχει δίκιο για τους πρόσφυγες» σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, με τίτλο: «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκαιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη».

«Η νορβηγική MKO Aegean Boat Report χαρακτήρισε πρόκληση τον εξοπλισμό των νησιών της Ελλάδας στο Αιγαίο» έγραφε και το TRT.

Καταγγέλλουν κυνήγι μαγισσών  

Στον ιστότοπο «Καμπάνια για την πρόσσβαση στο Ασυλο» που απηχεί τις απόψεις του κ. Δημητρά σημειώνεται:

«Παρά τις συστηματικές και διαρκείς καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της χώρας, οι οποίες πλέον έχουν καταστεί κοινός τόπος για όλους τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς φορείς παρακολούθησης της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αντί να διερευνηθούν αυτές, αντίθετα τα πρόσωπα και οι οργανώσεις που τις καταγγέλλουν και απευθύνονται στα αρμόδια όργανα γίνονται οι ίδιοι στόχος ποινικών κατηγοριών σε βάρος τους.
Σε μια πρωτοφανή αντιστροφή της πραγματικότητας και μέσα σε ένα πλαίσιο συστηματικής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας σε βάρος προσώπων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που κυριαρχεί στη μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας, κατηγορούνται έτσι οι ίδιοι για δήθεν παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες, όταν ακριβώς οι σκοποί τους είναι να παρέχουν προστασία σε πρόσφυγες, επιτελώντας ακριβώς το έργο τους.

Τελευταίος στόχος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός για  την παρουσία του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη χώρα επί πολλές δεκαετίες, ο οποίος κατηγορείται ότι «συγκρότησε εγκληματική οργάνωση με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Μηνύσεις με το τσουβάλι

Ο Παναγιώτης Δημητράς σύμφωνα με περυσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα έχει καταθέσει πάνω από 400 μηνύσεις μέσα σε μία πενταετία.

Μεταξύ άλλων, έχει στραφεί νομικά κατά του διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη και της Σώτη Τριανταφύλλου.

Φέρεται επίσης να έχει υποβάλει μηνύσεις στα πρωτοδικεία Αθηνών, Αιγαίου, Αν. Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πατρών και Πειραιά.

Έχει μηνύσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Υπουργό Παιδείας (δυο φορές για ρατσισμό), τον Υπουργό Ναυτιλίας και πολλούς άλλους πρώην και νυν υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Εχει επίσης μηνύσει τους Αλέξη Παπαχελά, Διονύση Γουσέτη και Τάκη Θεοδωρόπουλο από την «Καθημερινή». Εχει χαρακτηρίσει την Φώφη Γεννηματά “ακροδεξιά εθνικίστρια”, και τη Νέα Δημοκρατία “ναζιστικό κόμμα”.

Με πληροφορίες από Σκάι, The Toc, Athens Review, asylum-campaign.blogspot.com/

 

Politico: Επείγουσα εσωτερική έρευνα από Ντερ Λάιεν για πιθανές επαφές Αβραμόπουλου με αξιωματούχους στο πλαίσιο της Fight Impunity

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: