Επικοινωνία Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου: Ανησυχία των ΗΠΑ για τις τουρκικές ενέργειες στη Συρία και τη στάση της έναντι της Ουκρανίας

FILE PHOTO: O Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν. Φωτογραφία: Hellas Journal




Την ανησυχία του για την ένταση στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας μετέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Πέμπτη.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε επίσης στον τούρκο ομόλογό του την ανάγκη να παραμείνει ενωμένο το ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Το Anadolu, παρουσιάζοντας με… σχεδόν ηρωϊκούς τόνους τη συνομιλία υποστηρίζει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε (sic) προς τον Μπλίνκεν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να πολεμούν τους «τρομοκράτες» στη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Συρία, ο Τσαβούσογλου κατέστησε σαφές στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι ο αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.

Η Άγκυρα θεωρεί την πολιτοφυλακή YPG ως το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και υποστηρίζει πως κούρδοι εξτρεμιστές ευθύνονται για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας συζήτησαν επίσης για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την προοπτική συμφωνίας για τα F-16, καθώς και τις διμερείς συναντήσεις στο εγγύς μέλλον, αναφέρει το Anadolu.

Mε πληροφορίες από Anadolu, Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ύψους 1,66 τρισεκ. δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: