Εκσυγχρονισμός της πίστας Motocross στην Μεγαλόπολη, με στόχο να αποτελέσει διεθνές κέντρο

FILE PHOTOS: Αναβάτες επιδίδονται σε άλμα με τις μοτοσικλέτες τους σε χωμάτινη πίστα motocross. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ




Στις 8.45 το πρωί (Δευτέρα 5/12) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω αξιοποίηση της πίστας Motocross στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Το μνημόνιο θα υπογραφεί μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του διευθύνοντα συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ΑΕ, Γιάννη Μπούκη.

Η πίστα MotoCross στην Μεγαλόπολη βρίσκεται εντός έκτασης, η οποία σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ ΑΕ και πρόκειται να μεταβιβαστεί στην εταιρεία ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο εκτέλεσης Προγραμματικής Σύμβασης της παρ. 4 του άρθρου 155 του ν. 4759/20, όπως κυρώθηκε με τον ν. 4956/22.

Ακολούθως, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ θα συνεργασθεί με την περιφέρεια Πελοποννήσου και το υφυπουργείο Αθλητισμού για την αξιοποίηση της πίστα Motocross της Μεγαλόπολης ώστε να ανακαινισθεί, να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει διεθνές κέντρο, με όλες τις απαραίτητες υποδομές λειτουργικής εγκατάστασης.

Να πληροί τα κριτήρια των Παγκοσμίων Ομοσπονδιών, τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, προκειμένου να φιλοξενεί εγχώριες αλλά και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το mountain bike, το 4×4 κ.ά., καθώς και πλήθος δράσεων για το ευρύ κοινό, σχετικά με την εκμάθηση μηχανοκίνητων αθλημάτων, οδηγικής συμπεριφοράς κλπ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: