Δημοσίευμα για επιστολή της «εθνικής συμμαχίας» στον Άσαντ: Μη μιλήσεις με Ερντογάν, θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα αποσύρουμε το στρατό από τη Συρία

Ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία, Τουρκική Προεδρία




Δημοσίευμα στον ιστότοπο turkiyegazetesi.com.tr, εφόσον επιβεβαιωθεί, δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες στο προεκλογικό τοπίο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα επιστολή στον Μπασάρ αλ Ασαντ μέσω του κόμματος Μπαάθ με την οποία του ζητούν να μην συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν έστειλαν τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Hasan Akgöl και Μehmet Güzelmansur του CHP, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.

Στην επιστολή του CHP αναφέρεται: «Οι ημέρες του Ερντογάν είναι μετρημένες. Οποιαδήποτε συνάντηση θα μπορούσε να επηρεάσει το μέλλον των εκλογών. Στην κυβέρνησή μας (σ.σ. εννοεί την εθνική συμμαχία, των 6 κομμάτων που αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν), όλα τα αιτήματα της συριακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης, θα ικανοποιηθούν. Υποσχόμαστε να αποσύρουμε όλα τα στρατεύματα από το συριακό έδαφος συμπεριλαμβανομένης της Ιντλίμπ».

Όπως είναι γνωστό πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος Άσαντ είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα Ερντογάν για συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα του κάνει προεκλογικό δώρο».

Με πληροφορίες από turkiyegazetesi.com.tr

Ο Άσαντ αρνείται να συναντήσει στον Ερντογάν παρά τις πιέσεις του Πούτιν: Δεν θα του κάνω προεκλογικό δώρο, λέει

Πύραυλοι, ψέματα και βιντεοταινίες: Το fake video του Ακάρ, πρωί πρωί την Τρίτη – Γέμισαν τα ΜΜΕ με χάρτες για την εμβέλεια των Tayfun

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: