Άσκηση- μήνυμα ισχυρής αποτροπής από τη Λέσβο: Το νυχτερινό «Μολών Λαβέ» των ακριτών [video]

ΠΗΓΗ: ΓΕΣ




Σχεδιάστηκε εδώ και καιρό. Τα στελέχη που υπηρετούν στη Λέσβο, ήταν σε διαρκή επαφή με την ΑΣΔΕΝ ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να σταλεί το μήνυμα που χρειάζεται προς πάσα κατεύθυνση.

Η νύχτα έγινε μέρα στο νησί της Λέσβου από όλα τα μέσα του Στρατού Ξηράς, ο οποίος έδειξε πως το νησί αποτελεί ένα σημαντικό “φρούριο” της Ελλάδας. Και μάλιστα οι εικόνες αυτές έρχονται αμέσως μετά την λήξη και ανακοίνωση του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο ομιλεί και πάλι με προκλητικό τρόπο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, αφήνοντας και πάλι την απειλή για λήψη μέτρων να αιωρείται.

Το ακριτικό όμως “Μολών Λαβέ” ακόμη και μέσα στη νύχτα- όπως έχει απειλήσει ευθέως ο κος Ερντογάν πως θα έρθει- είναι το αυστηρό μήνυμα πως οι φρουροί της Λέσβου, όπως και όλων των άλλων νησιών στην οριογραμμή με την Τουρκία, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Ελληνική νησιωτική γη.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Την 29 Νοεμβρίου 2022 διεξήχθη στην Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), παρουσία του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη ως εκπρόσωπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 22 – ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 98 ΑΔΤΕ.

Κατά την άσκηση, η οποία διεξήχθη και με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»),
εξετάστηκαν αντικείμενα νυχτερινών επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και προγεφυρώματος».

Η Τουρκία βγάζει το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» στην ανατολική Μεσόγειο ανοιχτά της Αττάλειας και κοντά στην κατεχόμενη Κύπρο [χάρτες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: