Αποκάλυψη NYT: Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ρώσο Α’ ΓΕΕΘΑ, Βαλερί Γερασίμοφ, στο μέτωπο παρά την αντίθεση των ΗΠΑ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου (R) και ο αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ (L) συμμετέχουν σε συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, στη Μόσχα, Ρωσία, 27 Φεβρουαρίου 2022. EPA/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN / POOL




Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν την Ουκρανία να σκοτώσει τον Αρχηγό του Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γερασίμοφ.

Το υποστηρίζουν οι New York Times, σύμφωνα με τους οποίους Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν μάθει ότι ο στρατηγός είχε αποφασίσει να επισκεφθεί τα ρωσικά στρατεύματα στο μέτωπο και δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες με το Κίεβο από φόβο επίθεσης εναντίον του που θα οδηγούσε στη συνέχεια σε πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσία.

Ωστόσο, το Κίεβο έμαθε για την επίσκεψη και αποφάσισε να εξαπολύσει επίθεση, παρά το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν να μην το κάνει. «Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε εκείνη την περίπτωση, ο Γερασίμοφ δεν ήταν ένας από αυτούς».

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Κίσιντζερ επισείει τον κίνδυνο παγκοσμίου πολέμου: Ηγγικεν η ώρα διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας -Ουκρανίας για ειρήνη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: