Στο τέλος θα απαγορεύσει και τη μπάλα: Μπλόκο FIFA στους Άγγλους φιλάθλους για τις στολές σταυροφόρων…

Στιγμιότυπο από βίντεο




Οι φίλαθλοι της Αγγλίας θα αποκλειστούν από τον αποψινό (25/11) αγώνα με τις ΗΠΑ και τα μελλοντικά παιχνίδια του Μουντιάλ, εάν εξακολουθήσουν να φορούν στολές-αντίγραφα σταυροφόρων, οι οποίες θεωρούνται προκλητικές για τον πολιτισμό σε μια μουσουλμανική χώρα, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Οι φίλαθλοι της Αγγλίας χρησιμοποιούν απομιμήσεις πανοπλίας, αλυσίδων, πλαστικά κράνη και όπλα εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, εικόνες ορισμένων οπαδών ντυμένων σταυροφόρων στη νίκη της Δευτέρας με 6-2 επί του Ιράν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, επικρίθηκαν στο διαδίκτυο, ωθώντας τη FIFA να απαγορεύσει τις στολές.

 

«Αυτές οι στολές, στο πλαίσιο μίας αραβικής χώρας, μπορεί να θεωρηθούν προσβλητικές, οπότε αυτός είναι ο λόγος που δεν επιτρέπονται στα γήπεδα» δήλωσε εκπρόσωπος της FIFA.

 

Για πολλούς Άραβες, η λέξη σταυροφορία αναγάγει σε μια οδυνηρή ιστορία βίαιης εισβολής από χριστιανούς που προσπαθούσαν να καταλάβουν την Ιερουσαλήμ και τις κοντινές περιοχές υπό ισλαμική κυριαρχία τον 11ο έως τον 13ο αιώνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Επίσης, ορισμένοι οπαδοί της Ουαλίας έλαβαν αρχικά εντολή να μην φορούν καπέλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τα οποία εμφάνισαν στον πρώτο αγώνα της ομάδας τους στο Μουντιάλ με τις ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα (21/11). Οι ομόφυλες σχέσεις είναι παράνομες στο Κατάρ.

Οι αρχές του ποδοσφαίρου της Ουαλίας δήλωσαν χθες ότι τελικά η FIFA επέτρεψε στους οπαδούς να έχουν σημαίες και καπέλα και σημαίες στο χρώμα του ουράνιου τόξου για τον σημερινό (25/11) αγώνα της Ουαλίας με το Ιράν, στον οποίο η Ουαλία ηττήθηκε 2-0.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ντόχα, Κατάρ

Του απαγόρευσαν το ONE LOVE περιβραχιόνιο αλλά ο Χάρι Κέιν απάντησε με ONE LOVE Rolex: Του βγήκε λίγο πιο ακριβό -£520.000- αλλά έστειλε το μήνυμα [εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: