Σκυλίσιος θάνατος για το σκυλί: Επιχαίρει ο Πριγκόζιν για βίντεο με εκτέλεση ποινικού από μισθοφόρους της Wagner * Τον είχε ο ίδιος στρατολογήσει [videos]

Οι ίδιοι οι μισθοφόροι της Wagner που εκτέλεσαν τον Γεβγκένι Νούζιν βιντεοσκοπούν την “ομολογία” του και στη συνέχεια τον σκοτώνουν με χτυπήματα βαριοπούλας στο κεφάλι. Screenshot via Twitter




Ο επικεφαλής της μισθοφορικής Wagner υπερασπίστηκε με ακραία γλώσσα ένα βάναυσο βίντεο που δείχνει την εκτέλεση μισθοφόρου της αιμοσταγούς οργάνωσης που αυτομόλησε στην Ουκρανία.

Ο σύμμαχος ή, όπως είναι ευρέως γνωστός “ο σεφ του Πούτιν”, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι το  βίντεο που δείχνει άνδρες της Wagner να σκοτώνουν τον 55χρονο Γεβγκένι Νούζιν  με χτυπήματα βαριοπούλας ήταν “σκυλίσιος θάνατος για έναν σκύλο”.

Σημειώνεται ότι ΄το βίντεο τραβήχτηκε στη διάρκεια της εκτέλεσης του Νούζιν και αναρτήθηκε το Σάββατο στο κανάλι της Wagner στο Telegram που ονομάζεται “Grey Zone” [Γκρίζα Ζώνη].

Ο Νούζιν ήταν κρατούμενος σε ρωσική φυλακή για φόνο και στρατολογήθηκε από την Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα απαλλαγή από την ποινή του. Στάλθηκε στο μέτωπο, αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι άλλαξε πλευρά.

Στο βίντεο λέει ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι ενώ περπατούσε στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και ξύπνησε σε ένα κελάρι.

Είχε κρατηθεί ως αιχμάλωτος πολέμου από την Ουκρανία και παραδόθηκε στους Ρώσους σε πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων.

Ξεκινά με τον Νούζιν να περιγράφει πώς πήγε στο μέτωπο ως μέλος του Wagner, αφού στρατολογήθηκε τον Αύγουστο. Διαβάζει προφανώς σκηνοθετημένη ομολογία, σχολιάζει ο ουκρανικός ιστότοπος KvyvPost.

Λέει ότι σκόπευε να αλλάξει πλευρά και να «πολεμήσει εναντίον των Ρώσων», και αργότερα συνελήφθη από τους Ουκρανούς.

Μετά την επίθεση στο Κίεβο στις 11 Νοεμβρίου, έχασε τις αισθήσεις του και ξύπνησε στο κελάρι όπου και τον βιντεοσκοπούσαν.

Μετά από αυτό, ένας άνδρας εμφανίζεται να επιτίθεται στον Νούζιν με μια βαριοπούλα. Πέφτει στο έδαφος και τον χτυπούν μέχρι θανάτου.

Ο Πριγκόζιν είπε σε δήλωσή του ότι ο Νούζιν «πρόδωσε τον λαό του, πρόδωσε τους συντρόφους του». Ενώ ο κυνικός σαρκασμός του έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει το φρικαλέο βίντεο ως «εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά που μπορείς να δεις σε μια στιγμή».

«Νομίζω ότι αυτή η ταινία ονομάζεται A Dog’s Death for a Dog», πρόσθεσε.

  • Μοιράζοντας το βίντεο στο κανάλι του στο Telegram, ο Πριγκόζιν έγραψε: «Μου φαίνεται ότι αυτή η ταινία πρέπει να ονομάζεται: «Ένας σκύλος πεθαίνει με θάνατο σκύλου». Ήταν μια εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά, την παρακολουθήσεις με  μια ανάσα. Ελπίζω ότι κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων».

Δεν είναι δική μας δουλειά, λέει το Κρεμλίνο

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από το βίντεο, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ να λέει “δεν είναι δική μας υπόθεση”.

Τον Σεπτέμβριο, μετά τη σύλληψή του από την Ουκρανία, ο Νούζιν έδωσε λεπτομέρειες για την παράδοσή του σε μια συνέντευξη με έναν Ουκρανό δημοσιογράφο .

Είπε ότι είχε στρατολογηθεί προσωπικά από τον ίδιο τον Πριγκόζιν, αλλά  πήγε στον Πόλεμο  στην Ουκρανία με την πρόθεση να παραδοθεί.

Στρατολογήθηκε με την υπόσχεση για πλήρη χάρη, μισθό και αποζημίωση για την οικογένειά του εάν σκοτωνόταν. Αφορμή για την στρατολόγησή του ήταν ότι «η Πατρίδα κινδυνεύει».
Τον Αύγουστο η ομάδα που στρατολογήθηκε από τη φυλακή του έφτασε στην κατεχόμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου συγκροτήθηκαν σε ομάδες εφόδου.

Περιέγραψε τον ρόλο τους ως «τροφή για τα κανόνια» και είπε ότι οποιαδήποτε αποτυχία να ακολουθήσουν τις εντολές θα σήμαινε συνοπτική εκτέλεση.

Στη συνέχεια του ανατέθηκε να ανασύρει πτώματα νεκρών στρατιωτών. Ήταν κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης που κατάφερε να δραπετεύσει και να παραδοθεί.

Ο Πριγκόζιν είναι πρώην εστιάτορας και μάγειρας του Κρεμλίνου και στενός σύμμαχος  του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ίδρυσε την ομάδα Wagner, το 2014 – αλλά αναγνώρισε δημόσια αυτό το γεγονός μόλις τον Σεπτέμβριο.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία   τον Φεβρουάριο, πολλά από τα μέλη της έχουν κατηγορηθεί από το Κίεβο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Τον Σεπτέμβριο ο Πριγκόζιν  εθεάθη για πρώτη φορά να στρατολογεί κατάδικους για την Wagner σε μια ρωσική φυλακή.

Έκτοτε έχει συχνή δημόσια παρουσία, εγκαινίασε Κέντρο της Wagner στην Αγία Πετρούπολη και δήλωσε δημοσίως ότι είναι ο ιδρυτής της διαβόητης οργάνωσης, ενώ παραμονές των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, είπε πως η Μόσχα έχει παρέμβει, συνεχίζει να παρεμβαίνει και θα παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές.

Δείτε το βίνεο ΕΔΩ

 

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC/ The New Voice of Ukraine

Το μεγάλο ρώσικο πλιάτσικο: Έκλεψαν μέχρι λάμα και ρακούν από τον ζωολογικό κήπο της Χερσώνας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: