Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Κάτω Ιταλία: 13 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

FILE PHOTO: Kύμα κακοκαιρίας έφερε εκτεταμένες πλημμύρες στην Ιταλία. 22 Νοεμβρίου 2022. EPA, ANDREA MEROLA ITALY OUT




Ο αριθμός των αγνοουμένων στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας αυξήθηκε στους δεκατρείς.

Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων μέχρι την θάλασσα, εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Η τοποθεσία Κασαμίτσιολα πλημμύρισε και πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Το νησί αποκλείσθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και οι πυροσβέστες, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους κατοίκους που χρήζουν βοήθειας. Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι αγνοούνται πέντε άνθρωποι έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας, στην περιφέρεια της Νάπολης. Ανάμεσά τους βρίσκεται τριμελής οικογένεια με νεογέννητο παιδί και μια 25χρονη γυναίκα.

Εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις και το ρεύμα παρέσυρε σειρά αυτοκινήτων στην θάλασσα. Πολλοί κάτοικοι του νησιού, λόγω της λάσπης που έχει συσσωρευθεί, δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους και πριν από λίγο εκκενώθηκε ξενοδοχείο, με τριάντα τουρίστες.

Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

H Γκρέτα Τούνμπεργκ μηνύει τη Σουηδική κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: