Πρόθυμος για διάλογο δηλώνει σήμερα ο Ακάρ και κατευθείαν στο “ψητό” : Να κάνουμε “δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου”

FILE PHOTO: Χουλουσί Ακάρ και Γενς Στόλτενμπεργκ συνομιλούν στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 13 Οκτωβρίου 2022. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Τον ρόλο του πρόθυμου συνομιλητή ενδύθηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζοντας το καθημερινό τουρκικό αφήγημα των παράνομων αξιώσεων της χώρας του έναντι της Ελλάδας.

Σε μια γνωστή εναλλαγή “καλού” – “κακού” που συνηθίζεται στην τακτική της Άγκυρας έναντι της Αθήνας, ο Ακάρ, μετά το χθεσινό προκλητικό “μανιφέστο” του Τσαβούσογλου, ήρθε σήμερα να … ομολογήσει ότι “έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα, αλλά εμείς λέμε να τα λύσουμε με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο των σχέσεων καλή γειτονιάς και του διεθνούς δικαίου και να έχουμε συνομιλίες και διάλογο ως δυο πολιτισμένες χώρες“….

Σε μια σπάνια έκρηξη καλοπροαίρετης προθυμίας… ο Ακάρ είπε: ” Ο (Έλληνας) ομόλογός μου, αύριο εάν πει “έρχομαι”, είναι καλοδεχούμενος. Αύριο να με καλέσει είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο».

Όμως, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν: Έσπευσε να εκδηλώσει τον εκνευρισμό του τόσο για τους εξοπλισμούς όσο και τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, αποκαλώντας “μάταιη” την προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας και “κάλπικες” τις ελληνικές συμμαχίες.

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο», σημείωσε, ενώ έσπευσε να προσθέτει ότι “είναι μάταιη η προσπάθεια (των Ελλήνων)  να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου».

«Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος», συνέχισε ο Ακάρ, «και με αυτήν την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε, ωστόσο, να σχολιάσει και τις εσωτερικές ελληνικές υποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι «συγκεκριμένοι (σ.σ. Έλληνες) πολιτικοί, επειδή έρχονται και εκλογές, συνεχίζουν με ενέργειες και δηλώσεις τους να κάνουν ζημιά στον ελληνικό λαό και στην ευημερία του».

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υπονοώντας προφανώς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, εξέφρασε την γνωστή πλέον παραμυθία περί μετατόπισης του διεθνούς παράγοντας προς το πλευρό της Ελλάδας και εγκατάλειψη της “δίκαιης ουδετερότητας”.

«Στους ομολόγους μας και στις άλλες χώρες με τις οποίες συνομιλούμε λέμε “παρακαλούμε να έχετε μια ουδέτερη, δίκαιη στάση”. Τους λέμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητα τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Πρέπει να διαβαστούν κυρίως από τους οπαδούς του “κατευνασμού”: Λέξη προς λέξη οι εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: