Πόσο τα πήρε; 218.750 δολάρια για ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα σανδάλια * Ναι, αλλά τα φορούσε ο Στηβ Τζόμπς

FILE PHOTO: Τα μεταχειρισμένα, αλλά σε καλή κατάσταση σανδάλια φέρουν το αποτύπωμα των ποδιών του ειδώλου της τεχνολογίας, Στηβ Τζόμπς. Photo via Julien’s Auctions




Λοιπόν, κάποιος μόλις ξόδεψε περισσότερα από 200.000 δολάρια για ένα ζευγάρι παλιά σανδάλια Birkenstock που φορούσε ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs.

Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή στην οποία έχει πουληθεί ποτέ ένα  ζευγάρι σανδάλια σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, τα καφέ σουέτ σανδάλια Arizona του πρωτοπόρου της τεχνολογίας, τα οποία αναμενόταν να “πιάσουν” γύρω στα 60.000 δολάρια, πουλήθηκαν για το εκπληκτικό ποσό των 218.750 δολαρίων όταν βγήκαν στο σφυρί στις δημοπρασίες Julien’s.

Πριν από την πώληση, ο Καλιφορνέζικος οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι τα σανδάλια, που περιγράφονται ως “καλά χρησιμοποιημένα” αλλά εξακολουθούν να είναι “άθικτα”, ήταν βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας για τον Τζομπς τις δεκαετίες του 1970 και του ’80. Ο Τζομπς πέθανε το 2011 από επιπλοκές από καρκίνο του παγκρέατος.

«Το πέλμα από φελλό και γιούτα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του Steve Jobs, το οποίο είχε διαμορφωθεί μετά από χρόνια χρήσης», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στην ιστοσελίδα του.

Τα Birkenstocks σώθηκαν από τα σκουπίδια από τον Mark Sheff, πρώην διευθυντή του σπιτιού του Steve Jobs, κατά τη διάρκεια ενός από τα πολλά ξεκαθαρίσματα που έκανε ο θρύλος της τεχνολογίας.

«Ο Steve Jobs άλλαξε τον κόσμο όχι μόνο με τις επαναστατικές του καινοτομίες, αλλά με το επιχειρηματικό του στυλ  και τη μόδα στο να φοράει σανδάλια», δήλωσε στο CNN  ο Darren Julien, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Julien’s Auctions.

«Αυτά τα αγαπημένα Birkenstocks φορέθηκαν από τον Jobs καθώς έγραψε ιστορία στην κατασκευή του υπολογιστή Apple και ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του ειδώλου της τεχνολογίας».

Τα παπούτσια πουλήθηκαν στη δημόσια πώληση “Icons and Idols: Rock ‘n’ Roll” της Julien’s Auctions, η οποία περιείχε αναμνηστικά, ρούχα, μουσικό εξοπλισμό και κοσμήματα από μουσικούς και πρόσωπα της ποπ κουλτούρας, όπως οι Elvis Presley, Kurt Cobain και John Lennon.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ένα ζευγάρι Nike Air Ships που φορούσε ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκε για 1,47 εκατομμύρια δολάρια, σπάζοντας το ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή πώλησης για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια σε δημοπρασία.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: