Η Αγκυρα αγνοεί και τους «φίλους της» στη Μόσχα: Δεν θα σταματήσουμε τις επιθέσεις στη Συρία *«Θερμό» τηλεφώνημα Ακάρ-Σοϊγκού

FILE PHOTO: O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Photo via @tcsavunma




Απορρίπτοντας το αίτημα που διατύπωσε μόλις χθες η Ρωσία προς την Τουρκία να μην πραγματοποιήσει πλήρους κλίμακας επίθεση στη Συρία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις από τη βόρεια Συρία.

Ο Ακάρ είπε στον Σοϊγκού ότι «προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να αποτρέψει αμετάκλητα την τρομοκρατική απειλή (από τη βόρεια Συρία)» σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

  • Χθες υψηλόβαθμος Ρώσος διαπραγματευτής Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να απόσχει από μια πλήρους κλίμακας χερσαία επίθεση στη Συρία, επειδή τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση της βίας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας συζήτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ακάρ την κατάσταση στη Συρία και τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο, δήλωσε η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά «την μάχη της κατά της τρομοκρατίας» με την επιχείρηση της «Γαμψό Ξίφος».

Η Τουρκία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση “Γαμψό Ξίφος”, μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στη βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, τις οποίες ακολούθησαν πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα κατηγορεί τις δύο οργανώσεις –που το διέψευσαν– ότι παρήγγειλαν την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 81 στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Με πληροφορίες από Reuters-Anadolu μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Turkey

Οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν για έκτη συνεχόμενη ημέρα κουρδικές θέσεις στη Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: