Ο Πούτιν είναι θυμωμένος με την Τουρκία; Άκουσε ότι ο Ερντογάν έδωσε στην Ουκρανία πυραύλους καθοδηγούμενους με λέιζερ

epa10327853 Russian President Vladimir Putin meets with mothers of Russia’s servicemen participating in the special military operation in Ukraine, at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow, Russia, 25 November 2022. EPA, MIKHAIL METZEL, KREMLIN POOL, SPUTNIK POOL




Ο ιστότοπος «19fortyfive» σε άρθρο του Jack Buckby σημειώνει ότι παρόλο που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζει την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν τη σύγκρουση μέσω διπλωματίας, ανώνυμες πηγές είπαν στο Middle East Eye αυτή την εβδομάδα ότι η χώρα προμήθευσε στην Ουκρανία δεκάδες πυραύλους TRLG-230.

Τίτλος: Putin Is Angry: Turkey Gave Ukraine Laser-Guided Missiles? – (Ο Πούτιν είναι θυμωμένος: Η Τουρκία έδωσε στην Ουκρανία πυραύλους καθοδηγούμενους με λέιζερ;)

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, 50 πύραυλοι TRLG-230 στάλθηκαν στην Ουκρανία στις αρχές του καλοκαιριού.

Ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν μια παρόμοια αναφορά από το Oryx, ένα blog θεμάτων αμύνης, το οποίο ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι τα όπλα είχαν σταλεί από την Τουρκία στην Ουκρανία.

Ενώ η αναφορά είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτη, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν σταλεί στην Ουκρανία έως και 200 πύραυλοι.

Το γεγονός ότι οι παραδόσεις δεν ανακοινώθηκαν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι αναφορές είναι απίθανες, δεδομένου ότι οι παραδόσεις Bayraktar UAV, εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, όλμων και πυρομαχικών από την Τουρκία έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό χωρίς ανακοινώσεις από τις τουρκικές κυβερνήσεις.

Οι αποστολές όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία συνήθως έρχονται στο φως εβδομάδες αφότου έχουν ήδη παραδοθεί.

Τον Απρίλιο, Τούρκοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν επίσης ότι η χώρα θα βοηθήσει την Ουκρανία μετά τη δημοσίευση μιας λίστας αιτημάτων από το Κίεβο.

Μια λίστα με αυτά τα αιτήματα που διέρρευσαν αποκάλυψε ότι η Ουκρανία ζήτησε τουρκικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυροβόλου Korkut μαζί με 80.000 πυρομαχικά, καθώς και οκτώ πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς HISAR-O και 720 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς HISAR-O.

Τότε, Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την προθυμία να βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά είπαν ότι ορισμένα από τα αιτήματα δεν ήταν ρεαλιστικά.

Το TRLG-230 είναι ένας πύραυλος κατευθυνόμενος με λέιζερ που μπορεί να εκτοξευθεί από ένα σύστημα πολλαπλών διαμετρημάτων Roketsan. Ο πύραυλος έχει βεληνεκές μεταξύ 20 και 70 χλμ και μπορεί να χτυπήσει στόχους σε εμβέλεια μόλις 2 μέτρων.

Οι αναφορές δείχνουν ότι οι πύραυλοι μπορεί να προορίζονται για χρήση παράλληλα με το Bayraktar TB2, ένα τουρκικό επιθετικό drone που έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τους Ουκρανούς σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ειδικό όπλων Stihn Mitzer, οι πύραυλοι TRLG-230 μπορούν να αναπτυχθούν με μέγιστη ακρίβεια, χρησιμοποιώντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό στόχων από μεγάλη εμβέλεια.

«Οι πύραυλοι TRLG-230 προορίζονται για ακριβή πλήγματα στο στόχο», είπε ο Mitzer.

Βίντεο με τους πυραύλους που βρίσκονται ήδη σε δράση εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει τους πυραύλους να εκτοξεύονται από ουκρανική θέση.

Ενώ συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία μέσω διπλωματικών μέτρων, σχολιάζει ο αρθοργράφος.

ΠΗΓΗ: «19fortyfive» σε άρθρο του Jack Buckby – Putin Is Angry: Turkey Gave Ukraine Laser-Guided Missiles?

Ο απελπισμένος Ερντογάν τριγυρνά στις γέφυρες του Βόσπορου και «αποτρέπει» αυτοκτονίες: Κι αν δεν ανέβουν τα ποσοστά, θα ντυθεί Superman [εικόνα, βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: