Ο Μαυρογιάννης θα παίξει πολύ δυνατά το θέμα της διαφθοράς: Στοχεύει τον Αναστασιάδη, “κτυπά” ταυτόχρονα Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη

ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, στη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «The REDress Project». Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο προεδρικός υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης έθεσε στο τραπέζι το θέμα της διαφθοράς για να παίζει ψηλά στην προεκλογική και θέλει να το κρατήσει στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης μέχρι και τις προεδρικές εκλογές.

Στοχεύει μεν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά ταυτόχρονα “κτυπά” τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως γράφει στον Φιλελεύθερο ο συνάδελφος Φρίξος Δαλίτης, ο Μαυρογιάννης με την ομάδα του, μετά την αποστολή της επιστολής προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, όρισε για τη Δευτέρα το πρωί συνάντηση στα γραφεία του εκλογικού επιτελείου προκειμένου να συζητήσει τα όσα αναφέρει στην επιστολή του.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος, ζητά τη διερεύνηση των όσων αναφέρονται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο βιβλίο του πρώην συνεργάτη του, Μακάριου Δρουσιώτη. Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μαζί με την ομάδα του, θα πραγματοποιήσουν διάσκεψη Τύπου στο επιτελείου του, δίνοντας στη δημοσιότητα τις προγραμματικές του θέμα για το λειτουργικό κράτος και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Η διαπίστωση της ομάδας του Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι ότι το θέμα της διαφθοράς είναι το σημείο στο οποίο μπορούν να χτυπήσουν περισσότερο το κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς φαίνεται και μέσα από τις διάφορες έρευνες ότι έχει εδραιωθεί στην κοινωνία η εικόνα της διαφθοράς.

Μια αντίληψη η οποία εστιάζεται κυρίως προς την Κυβέρνηση με επίκεντρο το θέμα των πολιτογραφήσεων. Ένα κεφάλαιο στο οποίο ευνοείται και η ρητορική του ΑΚΕΛ να χτυπά ανελέητα την Κυβέρνηση για ένα ζήτημα που βρίσκει απήχηση στην κοινωνία. Αντίθετα, όπως διαπιστώνεται, το Κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες της κοινωνίας, ενώ όσον αφορά στο κεφάλαιο της Οικονομίας η απάντηση των κυβερνώντων έρχεται με υπενθύμιση στην κατάσταση της οικονομικής κρίσης προ του 2013.

Σε αυτή τη γραμμή αναμένεται ότι θα κινηθεί ο υποψήφιος και στο διακαναλικό debate της Πέμπτης, καθώς εκτιμάται ότι είναι σημείο που μπορεί να «χτυπήσει» τόσο τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως πρόεδρο του ΔΗΣΥ, όσο και τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως υπουργό μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρέθηκε την στην Πάφο πραγματοποιώντας περιοδεία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου του, στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Μαυρογιάννης πραγματοποίησε δύο πολιτικές συγκεντρώσεις στον Δήμο Γεροσκήπου και στην κοινότητα της Χλώρακας.

Κατά τις ομιλίες του ανέφερε πως ο τόπος μας έχει απόλυτη ανάγκη να τερματιστούν οι πολιτικές που εφαρμόζει η απερχόμενη κυβέρνηση.

Τόνισε πως κατά την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει σωρεία φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς και πως οι συνέπειες τους είναι το άλυτο Κυπριακό, η ακρίβεια στα αγαθά, οι τιμές στα καύσιμα και η φτωχοποίηση.

Πρόσθεσε πως, οι κυβερνώντες αντί να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ξεθάβουν μουσεία προς τιμήν του Γρίβα.

«Έχουμε στόχους και όραμα για αυτόν τον τόπο και να δούμε καλύτερες ημέρες», ανέφερε.

Τόνισε πως, μετά από τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης, θέλει να μπορεί να βλέπει τους πολίτες στα μάτια και να λέει πως καταφέραμε και εκπληρώσαμε τους στόχους μας, πως κάναμε το χρέος μας για αυτό τον τόπο και καταφέραμε να τον αλλάξουμε προς το καλύτερο.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και πως η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα. Για την αντιστροφή αυτής της πορείας, ανέφερε ότι χρειάζεται να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να δημιουργήσουμε την ελπίδα ακόμη και από την πέτρα.

«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις οργανικές συνθήκες ειρήνης με τους Τουρκοκύπριους, αλλά και με την ΕΕ και τα κράτη της Αν. Μεσογείου», σημείωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε πως στόχος της διακυβέρνησής του, είναι ένα κράτος που να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να αφουγκράζεται τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος, Φρίξος Δαλίτης

Ο Αβέρωφ αφήνει να εννοηθεί ότι θα λάβει μέρος σε “μέτωπο” εναντίον του Χριστοδουλίδη: Με τη δικαιολογία της επιβολής της …Διζωνικής!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: