Ο Ερντογάν είναι ένας αστείος τύπος: Κοιμόταν και ονειρευόταν να φύγει ο Μενέντεζ, αλλά ο γερουσιαστής μένει και τον περιμένει στη γωνία!!!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τα τσιράκια του φόρα παρτίδα… Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι το κόκκινο …«τσουνάμι» των Ρεπουμπλικάνων δεν έφτασε καν στις ακτές της Αμερικής, την περασμένη Τρίτη κατά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ή, δεν παρακολουθεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ή του κρύβουν την αλήθεια οι σύμβουλοι του. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωση που έκανε το Σάββατο, από το προεδρικό αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα, ότι θα είναι πολύ ευκολότερη η προσπάθεια της κατοχικής Τουρκίας να αγοράσει τα μαχητικά F-16, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταφέρουν να αποσπάσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Βεβαίως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις όταν έκανε τη δήλωση που έγιναν αργότερα αποδείξεις από τα εκλογικά κέντρα, οι Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν να ηγούνται της Γερουσίας, με την ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, καθώς μετά την Αριζόνα, όπου νίκησε ο Μαρκ Κέλι, κέρδισαν και τη «μάχη» για μία έδρα στη Νεβάδα, ενώ απομένει και η αναμέτρηση στην Τζόρτζια.

Όμως, είναι απορίας άξιο πως ο Ερντογάν καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, ότι με τους Ρεπουμπλικάνους στα ηνία θα είναι πιο εύκολο για τη χώρα του να αγοράσει τα F-16. Διότι και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, υπάρχουν αρκετοί γερουσιαστές που δεν έχουν πειστεί ότι η Τουρκία δικαιούται να κατέχει τα αμερικανικά μαχητικά.

  • Να θυμίσω ότι η -τρόπος του λέγειν- σύμμαχος του ΝΑΤΟ, απαιτεί να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 της Lockheed Martin και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της, που ουσιαστικά βρίσκονται σχεδόν ακινητοποιημένα στα αεροδρόμια της.

Πιθανότατα οι λομπίστες και οι σύβουλοι του είπαν στον Ερντογάν ότι αν ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ απωλέσει την προεδρία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, η πώληση των F-16 θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι και να έχανε -που δεν την χάνει- την ηγεσία της Επιτροπής ο φιλέλληνας γερουσιαστής, θα μειωνόταν ελάχιστα η ισχύς του, καθώς πάλι θα μπορούσε να εκτροχιάσει την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής και τα νέα για τον Ερντογάν είναι πολύ άσχημα.

Το πρόβλημα της Τουρκίας είναι βασικά ο κ. Μενέντεζ, αλλά και άλλοι Αμερικανοί νομοθέτες και των δύο κομμάτων. Με λίγα λόγια, το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών ενίσχυσε το αντιτουρκικό μέτωπο καθώς έχασαν τις έδρες του και φιλότουρκοι βουλευτές. Ενώ, ας μην ξεχνάμε, ότι οι δυνάμεις των ομογενών μας, των Κούρδων, των Αρμενίων, και των χριστιανών νίκησαν τον Δρ. Μεχμέτ Όζ, τον εκλεκτό του Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν βοηθά την υπόθεση της Τουρκίας ούτε η επικράτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ. Οι προηγούμενοι Ισραηλινοί ηγέτες, βλακωδώς είχαν δώσει την εντύπωση στον Ερντογάν ότι το Εβραϊκό Λόμπι -το οποίο συνεργάζεται με τους Έλληνες ακτιβιστές του HALC και άλλους ομογενείς- θα βοηθούσε στο Κογκρέσο με τις δικές του δυνάμεις.

Οι οργανώσεις των Αμερικανο-Εβραίων εκτός μίας θλιβερής περίπτωσης ανόητου δήθεν «ηγέτη», παραμένουν υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Μετά το τέλος των ενδιάμεσων εκλογών, οι οργανώσεις που ηγούνται του αγώνα για να μην γίνει η πώληση των F-16 οργανώνονται με τα επιτελεία των νομοθετών για να αποτρέψουν τυχόν κίνηση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να επιβάλει την αγορά των μαχητικών στην Τουρκία.

Απλά, όπως λέγεται, δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γραφειοκράτες. Και καλά κάνουν, διότι ο «τουρκολαγνισμός» διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Ο Ερντογάν μπορεί να κοιμάται και να …ονειρεύεται, αλλά οι εταιρείες Λόμπι που δουλεύουν για την Τουρκία, κινούνται με τρόπο που θα έλεγα πως περνά τα όρια της νομιμότητας.

  • Έχουν γνώση φυσικά οι φύλακες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες Λόμπι εργάζονται επαγγελματικά έχοντας στα ταμεία τους πολλά εκατομμύρια, ενώ οι δικοί μας ακτιβιστές πληρώνουν τα έξοδα τους όταν έρχονται στην Ουάσιγκτον από την τσέπη τους. Γι’ αυτό, λίγα λόγια για τους ομογενείς μας. Είναι ήρωες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Ερντογάν έτρεξε να υπογράψει την επιστολή για τον διορισμό του πρέσβη της Τουρκίας στο Ισραήλ, αλλά και να στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Νετανιάχου. Ο φόβος φυλάει τα έρμα… Αλλά στην περίπτωση αυτή τα φυλάει; Θα ξεχάσει ο νέος πρωθυπουργός τις ύβρεις του Ερντογάν, ιδιαίτερα τα περί Χίτλερ και ναζί; Αποκλείεται…

«Σας συγχαίρω για τη νίκη σας στις εκλογές», έγραψε ο Ερντογάν, «και πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας σε όλους τους τομείς, με τρόπο που θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας».

Στο μεταξύ, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας αρνείται να διώξει την Χαμάς από τη χώρα του, ενώ το Ισραήλ απαιτεί να υλοποιηθεί η συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση… Ο νέος πρωθυπουργός βγάζει …σπυριά με το άκουσμα της λέξης “Χαμάς”.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Τραμπ οδηγεί τους Ρεπουμπλικάνους σε διάσπαση: Οι νικητές της Ομογένειας και ο κ. Μπάιντεν, του οποίου τα μυαλά πήραν …αέρα! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: