Ο Πούτιν βομβαρδίζει την Ουκρανία με παλιούς κρουζ αφαιρώντας τις πυρηνικές κεφαλές: Ετοιμάζεται να επιστρατεύσει και 300.000 γυναίκες [βίντεο]

FILE PHOTO: Ukrainian servicemen shoot from a self-propelled 203mm cannon ‘Pion’ on their position in Kherson area, Ukraine, 09 November 2022 amid the Russian invasion. EPA, STANISLAV KOZLIUK




Στη Ρωσία ενισχύεται η πεποίθηση ότι ο απελπισμένος Βλαντιμίρ Πούτιν θα απαιτήσει σύντομα μια μαζική νέα επιστράτευση σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει τις καταστροφικές ήττες στην Ουκρανία.

Μια εκδοχή είναι ότι θα μπορούσε να επιστρατεύσει έως και δύο εκατομμύρια Ρώσους -συμπεριλαμβανομένων 300.000 γυναικών- σε μια προσπάθεια να μετατρέψει τον πόλεμο σε… εθνική σταυροφορία.

Η κίνηση είναι πιθανό να συνδυαστεί με στρατιωτικό νόμο σε βασικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, λένε ρωσικές πηγές.

Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πολιτικό κάλυμμα που θα του επιτρέψει να παραδώσει την εξουσία σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του, λένε ορισμένοι παρατηρητές πεπεισμένοι ότι είναι άρρωστος στο τελικό στάδιο – παρά τις τακτικές πρόσφατες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών στην Αρμενία.

«Ο Πούτιν θεωρεί «αρκετό» να καλέσει άλλα δύο εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων περίπου 300.000 είναι γυναίκες», λέει το κανάλι Telegram του General SVR, το οποίο αναμένει ότι αυτό θα γίνει τον Ιανουάριο.

Ο παρατηρητής του Πούτιν Valery Solovey, πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, είπε: «Η πρόθεση είναι να κινητοποιηθούν όχι 300.000, 400.000 ή 500.000, αλλά, με τύχη, έως και δύο εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 300.000 γυναικών μετά την Πρωτοχρονιά».

Αφαιρεί την πυρηνική γόμωση

Την ίδια ώρα η Ρωσία αφαιρεί πυρηνικές κεφαλές από παλιούς πυραύλους Κρουζ και εκτοξεύει «άσφαιρα» πυρομαχικά κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με την βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια ενός πυραύλου Κρουζ στην Ουκρανία, ο οποίος φαίνεται να σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1980 ως πυρηνικό σύστημα εκτόξευσης προσθέτοντας ότι πιθανότατα αντικαθιστούσε έρμα για τις κεφαλές.

Ένα τέτοιο σύστημα θα εξακολουθεί να προκαλεί ζημιά μέσω της κινητικής ενέργειας του πυραύλου και του αχρησιμοποίητου καυσίμου. Ωστόσο, είναι απίθανο να επιτύχει αξιόπιστα αποτελέσματα έναντι των επιδιωκόμενων στόχων, πρόσθεσε το υπουργείο στην καθημερινή ενημέρωση πληροφοριών που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Όποια και αν είναι η πρόθεση της Ρωσίας, αυτός ο αυτοσχεδιασμός υπογραμμίζει το επίπεδο εξάντλησης του ρωσικού αποθέματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς», ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: jpost.com, dailymail.co.uk

Νέα ταπείνωση για τον Πούτιν: Του τελείωσαν οι πύραυλοι κρουζ Kalibr – Απέσυρε τα πλοία από την Μαύρη Θάλασσα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: