Μυστήριο με τον δεξιόστροφο «χορό» των προβάτων: Κινούνταν κυκλικά για 12 συνεχόμενες ημέρες [video]

Εικόνα από κάμερα CCTV με τα πρόβατα που κάνουν συνεχώς κύκλους σε φάρμα στην βόρεια Κίνα




Μυστήριο αποτελεί το φαινόμενο με ένα κοπάδι προβάτων στην βόρεια Κίνα που καταγράφηκε να κάνει κύκλους για 12 ημέρες χωρίς σταματημό.

Η καταγραφή έγινε από βίντεο προκάλεσε προβληματισμό και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που έκανε το κοπάδι να κινείται συνεχώς κυκλικά και δεξιόστροφα.

Στα πλάνα, που τραβήχτηκαν από CCTV, διακρίνονται εκατοντάδες πρόβατα να ακολουθούν το ένα το άλλο σε κύκλο.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας, σύμφωνα με την Daily Mail, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν με λίγα πρόβατα αλλά γρήγορα συμμετείχαν και άλλα ζώα του κοπαδιού.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι στην φάρμα υπάρχουν συνολικά 34 ομάδες προβάτων αλλά την κυκλική κίνηση έκαναν μόνο όσα βρίσκονταν στην ομάδα υπ’ αριθμόν 13.

Αν και η αιτία που έκανε τα πρόβατα να κινούνται κυκλικά για 12 ημέρες παραμένει άγνωστη, ορισμένοι υπενθύμισαν ότι η ασθένεια λιστερίωση μπορεί να προκαλέσει αποπροσανατολισμό στα ζώα και να τα κάνει να διαγράφουν κυκλικές πορείες.

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εδώ και καιρό και κάποια άλλα ζώα όπως οι καρχαρίες και οι χελώνες, που κινούνται σε κυκλικά μοτίβα. Ωστόσο, δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμπέρασμα ως προς τον λόγο που γίνεται αυτό.

Πηγή: dailymail.co.uk

Άγνωστο είδος δηλητηριώδους κόμπρας πεθαίνει μετά από διπλό δάγκωμα 8χρονου αγοριού στην Ινδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: