Κυκλοφορεί το εξαιρετικό βιβλίο του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά: “Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία”…

Κυκλοφορεί το εξαιρετικό βιβλίο του Γιώργου Γεννηματά με τίτλο: Η ιστορία γράφεται ακόμη και με δανεικό στυλό




Ένα οδοιπορικό μνήμης από μια μακρά και πλούσια σε δράση θητεία στην Διπλωματική Υπηρεσία, την εποχή που πραγματικά άλλαζε ο κόσμος, αποτελεί το βιβλίο του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά με τιτλο «Ακόμη και με δανεικό στυλό γράφεται η Ιστορία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς υπηρέτησε ως διπλωμάτης σε κρίσιμες θέσεις για 40 χρόνια. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενώ στο εξωτερικό υπηρέτησε στην Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Ρωσία, καθώς και ως Πρέσβης της χώρας μας στη Συρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Υπήρξε μέλος ελληνικών αποστολών σε Ευρωπαϊκά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις ΟΗΕ και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις. Σήμερα διδάσκει Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Στο βιβλίο του ο κ. Γεννηματάς  αποφεύγει  μια απλή καταγραφή των προσωπικών εμπειριών απο την πλούσια διπλωματική δραστηριότητα του και την παρουσία του σε σημαντικές στιγμές που χάραξαν και την ελληνική και την ευρωπαϊκή ιστορία  από το 1972 οπότε και εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία, μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Γεννηματάς βρίσκει την ευκαιρία από απλά περιστατικά  και αναμνήσεις της προσωπικής του πορείας ,  να αναδείξει με γλαφυρό και αναλυτικό τρόπο κρίσιμα γεγονότα από το Κυπριακό, τις σχέσεις της Δύσης με την Μόσχα, την κατάσταση στην Μέση Ανατολή την εποχή του ΄Ασαντ οπότε και υπηρέτησε στην πρεσβεία μας στην Δαμασκό, την πρόκληση διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων στις ανώτερες βαθμίδες της υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) και τελικά στον κρίσιμο μετασχηματισμό της Τουρκίας από το ΑΚΡ.

Κυκλοφορεί το εξαιρετικό βιβλίο του Γιώργου Γεννηματά με τίτλο: Η ιστορία γράφεται ακόμη και με δανεικό στυλό

Με ζωντανό τρόπο καταγράφει με την εμπειρία ενός διπλωμάτη καριέρας  τις εντυπώσεις από σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, τον Τζειμς Κάλλαχαν τον Μιχαήλ Γκορμπατσωφ, τον αμφιλεγόμενο Μπόρις Γιέλτσιν, τις σχέσεις του Φρανσουά Μιττεράν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μουαμάρ Καντάφι και φυσικά από την πρώτη ηγεσία του ΑΚΡ με τον τότε τούρκο πρόεδρο Αμντουλλάχ Γκιουλ.

Προσωπικές μαρτυρίες  πλεγμένες μαζί με την ανάλυση των εξελίξεων σε κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα δίνουν έναν άλλο αέρα στο αφήγημα του πρέσβη ε.τ. Γιώργο Γεννηματά.

Και αποδεικνύει στο βιβλίο του ότι η Ιστορια  δεν έχει σημασια με τι στυλό γράφεται, αλλά το ποιος το κρατά στο χέρι του…

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στις 19.00 μ.μ. από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους δημοσιογράφους Παύλο Τσίμα και Βασίλη Νέδο.

Η Κομισιόν τοποθετείται για την απαράδεκτη ανάμειξη του Μαργαρίτη Σχοινά στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: