Κάτι τρέχει στο παρασκήνιο: Στο Κίεβο ο διευθυντής της CIA μετά τη συνάντησή του με το Ρώσο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

FILE PHOTO: Ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς με τον Ρώσο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Μόσχα. EPA/RUSSIAN SECURITY COUNCIL’S PRESS OFFICE HANDOUT




Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε χθες Τρίτη στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας για να τους ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, μετέβη στο Κίεβο μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ρωσίας, τον Σεργκέι Ναρίσκιν, την υψηλότερου επιπέδου συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μπερνς μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του ένα μήνυμα προειδοποίησης «για τις επιπτώσεις» που θα έχει «η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και τους κινδύνους κλιμάκωσης για τη στρατηγική σταθερότητα», είχε επισημάνει τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος είχε διευκρινίσει ότι ο Μπερνς «δεν διεξαγάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις», ούτε «συζητά για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία», ενώ διευκρίνισε ότι οι Ουκρανοί είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη συνάντηση.

Ο Μπερνς στη συνέχεια μετέβη στην Ουκρανία για να ενημερώσει τον Ζελένσκι και τους Ουκρανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών για τις συζητήσεις του με τον Ναρίσκιν, καθώς και για να επαναλάβει την αμερικανική στήριξη στο Κίεβο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο επικεφαλής της CIA βρισκόταν στο Κίεβο χθες, ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, έγινε στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη Ρωσία.

Ο Μπερνς βρισκόταν ασφαλής στην αμερικανική πρεσβεία την ώρα εκείνη και στο μεταξύ έχει φύγει από το Κίεβο.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Νέες απειλές απο τον Μεντβέντεφ: «H Δύση πλησιάζει όλο και πιο κοντά σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: