Ιαματική και επισήμως η πηγή Λισβορίου στη Λέσβο: Οι παθήσεις για τις οποίες ενδείκνυται




Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου η απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού με την οποία αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή -σημαντικής αναπτυξιακής αξίας για την περιοχή αφού ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση της πηγής- ο φυσικός πόρος «Νερό Δημοτικής Πηγής Λισβορίου» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, έχει θερμοκρασία 66 βαθμών Κελσίου και ενδείκνυται ιαματικά σε ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γόνατος, ινομυαλγία, προβλήματα ΟΜΣΣ, ρευματοπάθειες, πολλαπλή σκλήρυνση, εγκεφαλικά επεισόδια, νευρομυϊκές και αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά, παθήσεις του δέρματος, ατοπική δερματίτιδα και χρόνιες δερματοπάθειες, ραχίτιδα, χρόνια οστεομυελίτιδα, χρόνιες αρθρίτιδες, χρόνιες παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και ψωρίαση. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το νερό δεν ενδείκνυται για ποσιθεραπεία.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τόνισε ότι με την απόφαση αυτή και μετά την αξιοποίηση -που είναι σε πολύ καλό δρόμο- της ιαματικής πηγής του Πολυχνίτου, «ανοίγει ο δρόμος και για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής του Λισβορίου.

Επόμενη στάση μας στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας που κάνουν τη διαφορά, σε όφελος των τοπικών κοινωνιών, πόροι που είχαν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους επί πολλές δεκαετίες, είναι η ιαματική πηγή της Εφταλούς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Στρατής Μπαλάσκας
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Απρόσμενη ανακάλυψη για τη λειτουργία του εγκεφάλου από Έλληνες επιστήμονες: Ανοίγουν νέοι δρόμοι για αντικαρκινικές θεραπείες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: