Η Πελόσι δεν έχει σχέδια για την απομάκρυνση της από το Κογκρέσο: Την απόφασή της επηρεάζει και η επίθεση στον σύζυγό της

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi μιλά κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2022 (COP27), στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου, 11 Νοεμβρίου 2022. EPA, KHALED ELFIQI




Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια για την απομάκρυνση της από το Κογκρέσο, σύμφωνα με μία συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Το τελικό αποτέλεσμα για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχει 435 έδρες θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κερδίσει 211 έδρες, ενώ απαιτούνται 218 έδρες για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας.

Οι Δημοκρατικοί είχαν κερδίσει 205 έδρες, με το αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες της Καλιφόρνιας που τείνει προς τους Δημοκρατικούς.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είπε ότι η επίθεση στον σύζυγό της στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο θα επηρεάσει την απόφασή της για το αν θα παραμείνει επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: