Η μυστηριώδης Πυραμίδα της Σούγιας στην Κρήτη και το κρυμμένο μυστικό της…[video]

H μυστηριώδης πυραμίδα στην Κρήτη με περίμετρο 16 μέτρα και ύψος 4,60 μέτρα. Photo via screenshot youtube (Upstories)




Η Κρήτη είναι ένας τουριστικός προορισμός που έχει τα πάντα, ακόμη και μια “πυραμίδα” που κρύβει ιδιαίτερο μυστήριο για όλους τους τουρίστες-εξερευνητές!

Ποιο είναι λοιπόν το πιο άγνωστο αλλά και μυστηριώδες αξιοθέατο της Κρήτης που ελάχιστοι γνωρίζουν; Ας επισκεφτούμε την Πυραμίδα της Σούγιας;

Η Πυραμίδα της Σούγιας, κοντά στον οικισμό Μονή της επαρχίας Σελίνου, αποτελεί ένα από αυτά τα αρχαία μνημεία που δεν έχουν μέχρι και τις μέρες μας απόλυτη εξήγηση για την σημασία και την χρήση τους.
Πιθανολογείται από τους αρχαιολόγους πως η μικρή κωνοειδή πυραμίδα με περίμετρο 16 μέτρα και ύψος 4,60 μέτρα  χρησίμευσε ως τάφος της Ελληνορωμαϊκής περιόδου αν και στο λαξευμένο δωμάτιο 5 τετραγωγνικών μέτρων δεν έχουν βρεθεί καθόλου αντικείμενα με ερευνητική σημασία.

Αρκετοί είναι οι ντόπιοι βέβαια που την γνωρίζουν ως “φούρνο” καθώς το καμένο εσωτερικό του σε οδηγεί στην εκδοχή ότι ίσως παλαιότερα να χρησιμοποιούνταν ως καμίνι κεραμικών από όπου προκύπτει και η ονομασία που της έχουνε προσδώσει τις τελευταίες δεκαετίες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: