Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να ανακαλύψει τον εντολέα: Και όχι να κυνηγάει αυτούς που αποκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis shakes hands with Deputy Prime Minister Yiannis Bratakos. ANA-MPA, GEORGE VITSARAS




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Τα πράγματα με αυτή την ιστορία των υποκλοπών είναι απλά, απλούστατα. Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Είτε ο πολυπράγμων ανιψιός να είχε στήσει παραμάγαζο με κουμπάρους και κολλητούς, κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη, για παρακολουθήσεις με…ποπ κόρν, είτε το παραμάγαζο να είχε στηθεί με εντολή/ανοχή Μητσοτάκη, αλλά να ξεχείλωσε λίγο στην πορεία για να παρακολουθεί και τη κρεβατοκάμαρα του γείτονα , είτε τέλος ο ίδιος ο Μητσοτάκης που μοιάζει να υποφέρει από ένα σύνδρομο καταδίωξης, ήθελε να παρακολουθεί το άπαν σύμπαν, οπότε ο ανιψιός…πολυεργαλείο του βρήκε τον τρόπο με τα φιλαράκια τα καλά.

Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη ότι «δεν γνώριζε τίποτα», ο πρωθυπουργός μπορεί να μην ελέγχεται ποινικά, ελέγχεται όμως για μειωμένη αντίληψη που δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα του. Στις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις ο Κυριάκος και η παρέα, πάνε κατευθείαν για Ειδικό Δικαστήριο και…μπουζού.

Το κρίσιμο επομένως είναι, όχι βεβαίως να μάθουμε αν γίνονταν παρακολουθήσεις καθώς το γεγονός επιβεβαιώνεται πανταχόθεν, αλλά το ποιος ήταν ο εντολέας. Και για να το μάθουμε αυτό μόνον ένας τρόπος υπάρχει:

  • Να μιλήσουν τα μικρότερα «ψάρια» της υπόθεσης, δηλαδή οι ιδιώτες υπεργολάβοι που επιστρατεύτηκαν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή με στόχο, από την πλευρά τους, μια καλή αρπαχτή.

Στο βαθμό που αυτοί μιλήσουν και κατονομάσουν τον εντολέα τους αποκαλύπτοντας και το ακριβές πλαίσιο της «αποστολής» που τους ανατέθηκε,  πρέπει να τύχουν ευνοικής μεταχείρισης. Η για να το πούμε διαφορετικά, πρέπει να τους δοθεί το κίνητρο ενός είδους «ασυλίας», ένα καθεστώς «προστατευόμενου μάρτυρα», προκειμένου να μιλήσουν.

Στο κάτω-κάτω δεν είναι αυτοί ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης. Ούτε ποτέ ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο ότι θα υπηρετούν το συμφέρον του λαού. Για ένα είδος περιθωριακών επιχειρηματιών πρόκειται. Κι όταν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού υπόσχονται και διαβεβαιώνουν ότι «δεν θα ανοίξει μύτη», κάμπτονται και οι δεύτερες σκέψεις για το ποινικά επιλήψιμο της δραστηριότητας.

Τον βαθμό προστασίας αυτών των κρίσιμων μαρτύρων βεβαίως, πρέπει να τον εξασφαλίσει η ίδια η δικαιοσύνη. Και δεν μιλάμε για τον αστείο που παριστάνει τον υπουργό και έχει άλλους προσωπικούς πονοκεφάλους να διαχειριστεί.

Την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που μέχρι τώρα μοιάζει να εξαντλεί τις δραστηριότητες του σε…γατάκια και προσχηματικές αναιρέσεις, όπως της Ζήμενς, σα να μη βιάζεται να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Ετσι όμως ο κύριος Ντογιάκος διακινδυνεύει την υστεροφημία του. Οφείλει να κινηθεί άμεσα. Αντί να ασχολείται με το ποιος διέρρευσε την υπόθεση των υποκλοπών(που στο κάτω-κάτω εθνική υπηρεσία προσέφερε) θα έπρεπε να έχει βρει το δικονομικό πλαίσιο προστασίας/ασυλίας αυτών των κρίσιμων μαρτύρων που προανέφερα. Και αν δεν υπάρχει οφείλει να το εφεύρει.

Γιατί η ύψιστη υπηρεσία της δικαιοσύνης αυτή την ώρα είναι-το ξαναλέω-όχι να βρεθεί ποιος διακινούσε το λογισμικό, αλλά ποιος έδωσε την εντολή να χρησιμοποιηθεί εις βάρος ανύποπτων Ελλήνων πολιτών, ακόμη και προσώπων που κατέχουν θεσμικές ιδιότητες και η παρακολούθηση των οποίων θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας ή και  σοβαρές διπλωματικές αναταράξεις για τη χώρα.

Ζητείται επομένως, εδώ και τώρα, η αποκάλυψη του εντολέα(έων). Κι όλα τα υπόλοιπα έπονται…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το χρονικό της ελληνικής φινλανδοποίησης και μια βρώμικη επιδιαιτησία: Από τα Ιμια στη Μαδρίτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: