Φαίνεται να συμφωνούν όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας: Ήταν μάλλον ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος

O Πρόεδρος τη Πολωνίας Αντρέι Ντούντα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής Εθνικής Άμυνας στην Βαρσοβία. EPA, PAWEL SUPERNAK POLAND OUT




Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Ουκρανία και Πολωνία δείχνουν πλέον να συμφωνούν ότι δεν συνέβη το μείζον: Δηλαδή, δεν ήταν ρωσικός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία με αποτέλεσμα τον θάνατο δυο ανθρώπων και την ακραίο συναγερμό στα μέλη του ΝΑΤΟ, για ενδεχόμενο ενεργοποίησης του άρθρου εμπλοκής των συμμάχων προς υπεράσπιση της νατοϊκής Πολωνίας.

Τελευταίος χρονικά που τοποθετήθηκε ήταν ο Πολωνός πρωθυπουργός ο οποίος είπε μεν ότι η χώρα του  συνεχίζει να αναλύει το ενδεχόμενο επίκλησης του άρθρου 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αλλά φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της πρόβλεψης αυτής.

Τις δηλώσεις έκανε ο Ματέους Μοραβιέτσκι στη διάρκεια συνέντευξης  Τύπου την επομένη της πτώσης του πυραύλου στην νοτιοανατολική Πολωνία.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας και ότι ο πύραυλος πιθανόν προήλθε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα.

  • «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ενωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», είπε.

Νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία φαίνεται ότι συμφώνησαν ότι ο πύραυλος ήταν μέρος της ουκρανικής αεράμυνας που προσπαθούσε να αποκρούσει μια ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είχε βάλει στόχο πουθενά εντός 35 χιλιομέτρων (22 μίλια) από τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν – ο οποίος είχε προηγουμένως πει ότι η ιδέα πως  ο πύραυλος προερχόταν από τη Ρωσία ήταν απίθανη – είπε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ ότι ο πύραυλος ήταν η αεράμυνα της Ουκρανίας.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

HΠΑ και Ρωσία συμπίπτουν ότι ήταν ουκρανικός ο πύραυλος που κτύπησε την Πολωνία- Συμπέρασμα του ίδιου του Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: