Έτοιμη να διαπραγματευθεί δηλώνει η Ρωσία “δεδομένων των εξελίξεων” – Μία απ’ τα ίδια ή έχει σχέση η εγκατάλειψη της Χερσώνας;

FILE PHOTO: Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Ενώ η Ρωσία επέμενε εδώ και αρκετό καιρό ότι επιθυμεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, η είδηση ​​της επικείμενης αποχώρησης των στρατευμάτων της από τη Χερσώνα ρίχνει στις πιο πρόσφατες δηλώσεις της Μόσχας  διαφορετικό και δυνητικά πιο σημαντικό φως.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτή η δήλωση έγινε λίγο πριν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανακοινώσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Κρεμλίνου θα υποχωρήσουν από τη Χερσώνα, προφανώς λόγω ανικανότητας να υπερασπιστούν τα εδάφη της.

Ωστόσο, αν και ο σκεπτικισμός παραμένει  γύρω από τα τελευταία σχόλια της  Ζαχάροβα, υπάρχει τουλάχιστον η πιθανότητα να αντικατοπτρίζουν μια πιο γνήσια προθυμία της Μόσχας να τερματίσει την καταστροφική εισβολή της.

Ωστόσο, το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με το Κίεβο, παραμένει ανοιχτό σε αμφιβολίες.

Να σημειωθεί ότι δυο μέρες πριν, στις 7 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσι είχε δηλώσει σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του ότι ήταν έτοιμος να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις μόνο εάν η Ρωσία αποσυρθεί από όλα τα ουκρανικά εδάφη και καταβάλει αποζημιώσεις και εάν τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από SkyNews/ Kvyvindependent

Μεγάλη ήττα Πούτιν η εγκατάλειψη της Χερσώνας: Δεν τα κατάφερε ούτε ο στρατηγός “Αρμαγεδδών” – Τι θα συμβεί αν πάρουν την πόλη οι Ουκρανοί; [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: