Ενοχος για συνωμοσία ο αρχηγός της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής Oath Keepers: Oργάνωνε εξέγερση για να μην αναλάβει την εξουσία ο Μπάιντεν

O ιδρυτής της οργάνωσης Oath Keepers Stewart Rhodes κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας για εξέγερση. Photo screenshot via You Tube




Ο ηγέτης μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία με σκοπό να εμποδίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αναλάβει καθήκοντα μετά τις εκλογές του 2020.

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον ιδρυτή της οργάνωσης Oath Keepers Stewart Rhodes για τη σπάνια κατηγορία της συνωμοσίας για εξέγερση μετά από δίκη δύο μηνών.

Σχεδίαζε ένοπλη εξέγερση για να σταματήσει τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ στον κ. Μπάιντεν, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Μαζί του δικάζονταν άλλοι τέσσερις που σχετίζονταν με τις ταραχές στο Καπιτώλιο το 2021.

Τρεις από την ομάδα – η Τζέσικα Γουάτκινς, η Κέλι Μεγκς και ο Κένεθ Χάρελσον – μπήκαν μέσα στο κτίριο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Meggs κρίθηκε επίσης ένοχος για συνωμοσία για εξέγερση την Τρίτη. Τόσο ο Rhodes όσο και ο Meggs αντιμετωπίζουν πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών για τις κατηγορίες.

Ο Harrelson, ο Watkins και ένα πέμπτο μέλος, ο Thomas Caldwell – κρίθηκαν αθώοι για συνωμοσία για εξέγερση.

Και τα πέντε μέλη της ομάδας κρίθηκαν ένοχα για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας.

Ο Rhodes, ο οποίος σύμφωνα με τους εισαγγελείς ενήργησε ως “στρατηγός μάχης” κατά τη διάρκεια των ταραχών, κρίθηκε επίσης ένοχος για παραποίηση εγγράφων ή διαδικασιών. Αθωώθηκε για δύο άλλες κατηγορίες συνωμοσίας.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες διαβουλεύσεων των ενόρκων.

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο μετά την ετυμηγορία, οι δικηγόροι του Ροντς δήλωσαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά ότι δεν ήταν και μια ξεκάθαρη νίκη της κατηγορούσας αρχής.

“Είναι μια ανάμεικτη σακούλα”, δήλωσε ο δικηγόρος Έντουαρντ Τάρπλεϊ, προσθέτοντας ότι ήταν ευγνώμων που οι ένορκοι έκριναν αθώους τους κατηγορούμενους σε ορισμένες κατηγορίες.

Σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων.

ΠΗΓΗ: bbc.com

Κερδισμένος από τις ενδιάμεσες εκλογές και ο πρόεδρος Μπάιντεν: Στο 40% αυξήθηκε το ποσοστό αποδοχής του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: